Реклама / Ads
1| 5958 |28.05.2018 НОВИНИ

Избори в столичния “Младост” може да има до 21 октомври

.
Дали в столичния район "Младост" ще гласуват трети път за кмет в един мандат, зависи от съда и прокуратурата. Вторият по големина столичен район , който е с население колкото Плевен, е на автопилот от повече от месец и това май няма скоро да приключи.
 

Причината е правен вакуум. Защото на законотворците не са предвидили ситуация, подобна на случващото се в "Младост". При нея кмет и единият му заместник са арестувани, другият заместник се отказва да е временен кмет и напуска, а третият заместник първо е заподозрян от кмета, че иска да му седне в стола, и после е уволнен от килията, но без да е сигурно дали този у правленски акт е е законен.

 

Звучи объркващо, но така изглежда ситуацията в “Младост”. До нея се стигна, след като Десислава Иванчева и зам.-кметът на “Младост” Биляна Петрова бяха задържани с подкуп в средата на април. От ареста кметът си пусна отпуск и посочи заместника си Владимир Клисуров да я замества. Другия си заместник – арх. Румен Русев, обвини, че стои зад акцията срещу нея, защото искал да ѝ седне на стола. Заради липсата на заповед, с която Иванчева определя Клисуров за свой заместник, се наложи СОС да го гласува като временен кмет. Няколко дни след това обаче самият Клисуров обяви, че си тръгва, пусна си едномесечно предизвестие и излезе в кратък отпуск и така временен кмет на “Младост” бе арх. Русев.

 

През целия този период от повече от месец от ареста Иванчева спира и разрешава на себе си отпуск. В документите, които излизат от килията обаче има разминаване на датите – част от тях са заведени в район “Младост”, преди да са били подписани. Иванчева си прекратява отпуска, за да може от ареста да уволни арх. Русев, да назначи секретар на района и да направи пиара на “Младост” - Петър Кърджилов, зам.-кмет до завръщането на Петрова.

 

Писмото, с което Иванчева освобождава арх. Русев, е с дата 21 май по думи на Кърджилов. Тогава обаче тя се е водила в отпуск - от 18 до 21 май. Заради създадения документален и правен хаос прокуратурата поиска временното отстраняване на Иванчева и Петрова и съдът се съобрази.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4482 |28.05.2018 Искат прокурор и касиране на изборите в Галиче . 0| 4266 |08.05.2018 27 обрани трафопоста в столичния район "ЛЮЛИН" установи "ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ" . 1| 4439 |02.05.2018 Четири опозиционни партии се съюзяват срещу Ердоган на изборите . 6| 5571 |30.04.2018 Маскирани ограбиха казино в столичния квартал „Люлин 4“, има ранен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads