Реклама / Ads
1| 3001 |14.11.2021 НОВИНИ

Изборите в страната: Спокойно начало, но и пробеми на места

.
Точно в 7.00 ч. започна изборният ден в цялата страна. Българите ще избират народни представители и президент, а изборите са 2в1. На места са се появили проблеми.
 

Една машина в Николаево, Старозагорско не е заработила, съобщиха от Българската телеграфна агенция. Очаква се решение от Районната избирателна комисия за гласуване с бюлетини. Останалите 519 машини в 27-ми Старозагорски МИР работят. В 346 от секциите са монтирани по две машини. Общият брой на секциите в Старозагорска област е 508.

 

В две секции в Русенска област сщо е имало проблеми. Устройството в 38-ма секция в крайдунавския град не е отчитало вота за народни представители и не е издавала разписка за съответния вот. Извикан е бил техник, който се е свързал и с централата на фирмата “Сиела Норма”. Проблемите с машината продължиха повече от час, докато от Районната избирателна комисия разрешат гласуването на премине на хартиени бюлетини.


С проблеми и напрежение започна изборният ден в област Велико Търново. Районната избирателна комисия чака решение на ЦИК в една от секциите в Горна Оряховица да се премине към гласуване изцяло с хартиени бюлетини.  


Проблемната машина е в 36-а секция в едно от училищата в Горна Оряховица, техникът не е успял да отстрани проблема. Предстои да се пристъпи към хартиени бюлетини, което създава напрежение пред секцията, има много смени в последния момент в секционните комисии в началото на изборния ден, предават от Българското национално радио. 

Във врачанското село Малорад гласуването започва с хартиени бюлетини поради неизправност на машината. 


В една от секциите в Оряхово няма ток, което също възпрепятства машинния вот

Прекратено е гласуването в секция № 2 в град Радомир, съобщиха от Районната избирателна комисия в Перник. Разпечатките от машините били бледи, а техникът не е успял да отстрани проблема. Чака се разрешение от ЦИК за преминаване към гласуване с хартиени бюлетини. 

 

Спокойно начало на изборите е имало във Варна, Разград, Смолян, Пазарджик и Търговище. 

 

До този момент не са регистрирани сериозни нарушения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3347 |14.11.2021 Важно за изборите 2в1: Как се гласува с машина? . 7| 2964 |13.11.2021 Росица Матева: Само сертифицирани машини ще се използват на изборите . 5| 3074 |12.11.2021 Скопие таи надежда изборите у нас да вдигнат блокадата за членство в ЕС . 2| 2913 |12.11.2021 Румен Радев: Изборите са възможност да санкционирате лъжата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads