Реклама / Ads
9| 6276 |29.01.2015 НОВИНИ

Избраха Лозан Панов за шеф на ВКС

.
Панова и Панов бяха двамата претенденти за поста Източник: Булфото
Съдия Лозан Панов е новият председател на ВКС. След повече от 8 часа умуване и дискусии Лозан Панов получи необходимите 17 гласа в своя подкрепа. За конкурентката му - съдия Павлина Панова гласуваха само 6 члена на ВСС.
 
Оценявам високата отговорност, която този пост изисква от мен. Промените, които изисква съдебната система, са сериозни и дълбочинни. Дългът и отговорността не ми позволява да се радвам, защото има много работа, която трябва да бъде свършена, заяви непосредствено след избора Лозан Панов.

 

 Съдия Павлина Панова, която изгуби битката за поста председател на Върховния касационен съд заяви,  че нейните отговори са били много по-конкретни и изведени от актуалната ситуация в момента. Според нея, направените от конкурента й Панов предложения, са „проекция на общи проблеми на съдебната ситема, като не всички намират място във Върховния касационен съд”. Въпреки това тя пожела на новоизбрания председател на ВКС Лазар Панов успех.

 

Символ на стабилност е, че ВСС избра председател на ВКС, коментира представляващия ВСС, Соня Найденова. Предстои Панов да бъде представен на президента с указ. Тя обясни, че това, че процедурата е приключила с избор е символ на стабилност.

 

Настоящият заместник-председател на ВКС Павлина Панова коментира и изказването на Светла Петкова, че Наказателната колегия е част от статуквото: „Внушенията на някои хора, които защитиха съдия Панов на изслушването, се надявам да не са негови убеждения – статуквото, срещу което ВСС и бъдещият председател ще се борят да е в Наказателната колегия. Не мога да премълча този факт. Аз съм председател на Наказателната колегия и уважавам всичките 28 колеги”.

Лозан Панов заяви, че ако въпросната позиция засяга достойнството на съдиите, той ще вземе отношение, както е взел в защита на съдия Аглика Адамова.
Лозан Панов не се е срещал по време на процедурата с премиера Бойко Борисов, заяви самият той след гласуването. Конкурентката му Павлина Панова пък обясни, че се е срещала един път с премиера и това е било предварително известно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4780 |29.01.2015 ВСС се опъна на Лозан Панов за вота с бюлетина . 8| 7059 |26.01.2015 Панов: Ченалова бе отстранена от "Октопод", за да не се опетнява името на системата . 0| 4462 |25.01.2015 Лозан Панов: Конкурсът за председател на ВКС не е предрешен . 4| 4629 |25.01.2015 Павлина Панова: Няма да има отстъпление от съдебната рефорпма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads