Реклама / Ads
1| 4115 |14.12.2017 НОВИНИ

Лозан Панов предложи на ВСС да смени негов заместник

.
Източник: БГНЕС
Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) внесе в съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложение за назначаване на съдия Светла Димитрова за негов заместник, съобщи пресцентърът на институцията.
 
Предложението до колегията е първо за освобождаването на съдия Красимир Влахов от заеманата длъжност "заместник на председателя и ръководител на Гражданската колегия на ВКС" и второ за назначаване на негово място на Димитрова.

В мотивите си Лозан Панов посочва, че съдия Влахов заема този пост от 2012 г., а преди това е бил председател на Софийския районен съд в периода 2008-2012 г., т.е. от девет години заема ръководни длъжности в съдебната система.

"Намирам, че пет години и половина са достатъчно дълъг период за един заместник на административния ръководител и ръководител на Гражданската колегия, какъвто е съдия Влахов, да приложи на практика възгледите си за управлението на колегията в рамките на законово определената му компетентност", аргументира се още Панов.

В предложението си той подчертава, че зам.-председателят е ключовото свързващо звено между председателя и съдиите и е необходима "една добра синергия между тях".

"В съвместната ни работа имаше моменти, в които тази връзка дори се късаше, и в крайна сметка след един задълбочен анализ на казусите в работата ни установих, че има проблем в разбирането на двама ни за прилагането на принципа на екипност, който изисква взаимно доверие и поемането на отговорност", посочва още Панов.

Панов обяснява, че от встъпването си в длъжност като председател на ВКС последователно следва политика на диалогичност със съдиите и по този повод е отправил молба към пленума да подкрепи тази ръководна промяна. На проведено на 27 октомври заседание съдиите от Върховния касационен съд са изслушали съдия Димитрова и са изразили положителното си становище за избирането ѝ с 67 гласа "за", 9 "против" и 2 "въздържал се", като на заседанието са присъствали 81 съдии.

Димитрова е с юридически стаж от 38 години, който е преминал изцяло в органите на съдебна власт. Тя започва работа като младши съдия в Ловешкия окръжен съд и последователно е била съдия в Районния съд в Тетевен, в Софийския районен съд, в Софийския градски съд, в Софийския апелативен съд и в последните близо 11 години е съдия във ВКС.

От една година е председател на Трето гражданско отделение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6302 |08.12.2017 Каракачанов се изплаши от кроежите на Ердоган за промяна на Лозанския договор . 0| 3954 |08.12.2017 МВнР за Лозанския договор: Дискусия за граници не е от полза за региона . 0| 4248 |16.11.2017 Лозан Панов: Докладите на ЕК не трябва да спират . 0| 4364 |10.11.2017 Лозан Панов иска 4-ма съдии по-малко във ВКС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads