Реклама / Ads
33| 5891 |17.11.2011 НОВИНИ

Издатели: Човек без морал проваля Съюза на издателите

.
Любомир Павлов Източник: източник
Скандалът около избор на нов председател на Съюза на издателите се оказа водеща тема в сутрешните блокове на телевизиите.
 

 
По Нова ТВ новият шефът на съюза Любомир Павлов заяви: Нямаше никакъв скандал при избирането ми за председател на съюза на издателите, а емоционална реакция на колеги, които напуснаха заседанието, но се надявам да се върнат.

 

Той припомни, че досегашният председател Тошо Тошев бил призоваван на няколко пъти да остане на поста, но той отказвал.


Вратите на вратите са отворени, декларира Павлов.


Като основна задача на организацията е борбата с монопола на печата и разпространението. Павлов нападна открито медийната група на Делян Пеевски, като го обвини в опит за налагане на монопол. Според него те се опитвали да ползват медиите не за политическо влияние, а за притискане и рекет на държавните институции.   

 

Любомир Павлов декларира още, че Христо Грозев, с който закупиха медийната групировка ВАЦ нямало нищо общо с тях, а бил подставено лице на Делян Пеевски.

 

Новият председател на съюза на издателите бе атакуван и заради скандалите около приватизацията на Общинска банка с негово участие.  Той изтъкна, че главната вина носели СДС и Иван Костов, които избрали надзорния съвет на банката, извършил източването й.

 

По ТВ 7 пък гости на Николай Бареков някои от напусналите вчерашното заседание на Съюза на издателите – Светлана Шеренкова от “Земя” и Валери Запрянов от сп.”Тема”.


Съюзът на издателите вече е в небитието. В устава му има морални качества, които трябва да притежава всеки негов председател, а Любомир Павлов не притежава такива качества, коментира проблемите Валери Запрянов. Според него целият проблем бил заложен в липсата на морал у новия председател Павлов.

 

На този човек не може да се вярва, той прокарва само личните си цели и амбиции. Съсипва вестникарската група, която взеха от немците, атакува Запрянов.

 

Той припомни, че преди месец Любомир Павлов се опитал да изманипулира съюза на издателите с фалшиво проучване. Тогава издателят на в.”Сега” Сашо Дончев му казал в прав текст: Любо, ако продължиш с такива манипулации, съюзът ще се разпадне, разказва издателят на Тема.

 

Светлана Шеренкова пък припомни, че от 10-те основатели на Съюза, сега са останали само Труд и 24 часа. Според нея досегашният председател Тошо Тошев е балансирал между всички издания, а решенията са взимани винаги с консенсус. На вчерашното заседание обаче за първи път решенията били взети с процедурни хватки.

 

Шеренкова предупреди още, че няма да позволят това ръководство да се регистрира, защото е избрано с нарушения и измами. Според нея издателите на “Капитал- дейли” и “Сега” мястото им не било в този съюз и те скоро щели да се разочароват, коментира още Шеренкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5837 |16.11.2011 След скандал Любомир Павлов оглави Съюза на издателите . 7| 5720 |13.11.2011 Двеста човека протестат пред НС заради лекарски грешки . 25| 5549 |20.10.2011 Човек на Трактора в екипа на Кадиев . 108| 7000 |12.10.2011 Сините: Плевнелиев е добър човек, но не е готов за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads