Реклама / Ads
7| 2710 |22.02.2023 НОВИНИ

Изказване на председателя на БСП - София Иван Таков пред делегатите на Градската конференция

.
Изказване на Иван Таков, председател на Градския съвет на БСП - София пред делегатите на седмото заседание на XIV Градска конференция.

УВАЖАЕМИ ДЕЛЕГАТИ,

 

Провеждаме седмото заседание на XIV Градска конференция в изключително сложна партийна обстановка и в навечерието на поредната кампания за предсрочни парламентарни избори. На 2-ри април ни предстои да упражним правото си на глас за пети път в последните две години.

 

Тежката политическа криза, в която се намира държавата, е следствие от много фактори, най-важният от които са политическите партии и тяхната невъзможност да водят разумен диалог помежду си.

 

БСП е една от тези партии.

БСП, която през есента на 2016-та година излъчи президент на България в лицето на Румен Радев и за която през 2017-та година гласуваха близо милион избиратели.

Това беше БСП!

БСП, за която на последните избори в края на 2022 година гласуваха малко над 230 000 души.

 

БСП, която беше пета политическа сила в 48-мото Народно събрание.

БСП, която дели членовете си на "наши" и "чужди".

БСП, която цензурира, наказва и изключва различното мнение.

БСП, която си служи с манипулации при гласуването по време на заседание на висшия си орган - конгреса.

Това е БСП днес.

 

УВАЖАЕМИ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ,

 

Всеки от вас е получил моя доклад по-рано днес.

Имате възможност да се запознаете с него.

Затова сега няма да ви го чета.

От тази трибуна искам да ви кажа нещо друго.

 

Преди 10 месеца, когато бях избран за председател на Градската организация, приех този пост с намерението да обединявам, да работим всички заедно, като истинска партия. Повече от месец преди конгреса на 11-ти февруари говорих, призовавах, молих се дори за смирение, за разум, за това всички в партията да си подадем ръце, да седнем на една маса, да се разберем и да вървим заедно напред.

 

И какво постигнахме, другари?

Програмната декларация, върху която с наши другари работихме близо 3 месеца, дори не беше раздадена на делегатите на конгреса.

Различното мнение на членовете на Градската организация беше цензурирано. Моето изказване с призив за разум и смирение също беше цензурирано от партийната телевизия.

 

Накрая в пълен разрез с уставните норми на партията и с очевидни фалшификации при преброяването бяха наказани с изключване от партията 14 делегати на конгреса. 10 от тях са знакови лица от Градската партийна организация. Част от тях са делегати на Градската конференция и присъстват в залата.

 

От тази трибуна искам ясно да заявя, че наказаните 14 делегати на конгреса за мен и за ръководството на БСП - София си остават наши другари.

Градската партийна организация не приема решението за изключване.

 

УВАЖАЕМИ ДРУГАРИ,

 

На конгреса беше извършен опит за разцепление и за подчинение на Градската организация.

Това няма да се случи!

Не и докато аз съм председател на БСП - София!

 

ДРУГАРИ!

 

Ще докажем нашата правота само със силни, убедени социалисти, които не си хвърлят партийния билет, а се борят с много работа, много политическа работа.

Ние ще водим тази битка за Партията!

Призовавам всеки един от вас, делегатите на конференцията, да проведем предстоящата предизборна кампания като истинска партия, а не разделени, както излязохме след решенията на конгреса.

Да работим сред хората, с разум, със сърце, сплотени зад социалистическата идея.

Да съхраним Градската организация.

Да покажем на всички, че партията е наша.

След 2-ри април ще удвоим нашите усилия да върнем партията на мястото, което заслужава.

С всички уставни, юридически и морални средства срещу опитите на някои да превърнат БСП в дребен инструмент за брокерски цели.

БСП е масова партия с основна роля в политическия живот на страната, а не дребна бутикова организация за търгуване на управленски постове.

 

ДРУГАРИ, всичко можем да сменим, партията - не!

 

След изборите на 2-ри април може да ни товарят с незаслужени вини, да ни наказват, да ни изключват, но не могат да отнемат нашата принадлежност и вяра в социалистическата идея на нашата БСП.

Нека да си свършим работата в кампанията, а след това - да ни изключват, ако искат.

Ние сме готови!

Битката за връщане на БСП вече е открита!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2726 |22.02.2023 БСП - София избра лидери на районни организации да водят листите за вота на 2-ри април . 5| 2877 |22.02.2023 Кирил Петков ще води листата на коалицията с ДБ в 23-и МИР в София . 2| 2810 |22.02.2023 Критично е състоянието на детето, транспортирано със ”Спартан” от Бургас до София . 6| 2811 |21.02.2023 Иван Таков: БСП - София има цел - работим за изборите на 2-ри април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads