Реклама / Ads
15| 4643 |19.11.2021 НОВИНИ

Излязоха първи имена на проектокабинета с мандат на ПП

.
Появиха се първи предполагаеми имена за състава на евентуалното коалиционно правителство между “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ”, “Демократична България” и БСП. Представители на всяка една формация ще оглавят министерствата според информация на OFFNews.
 

Какво се знае официално? 

 

След като спечелиха изборите в неделя, от “Продължаваме промяната” заявиха - кандидат премиер ще бъде Кирил Петков. Червени линии по този въпрос обаче няма и всяко едно име може да се подложи на обсъждане. Стана ясно още, че висчки формации без ГЕРБ и ДПС са поканени на разговори, а те започнаха и ден след изборите - на 15 ноември. 

 

Официално е ясно, че поканен за министър на образованието е настоящият проф. Николай Денков. Знае се още, че Даниел Лорер е поканен за външен министър. Още в рамките на кампанията се заговори, че добър транспортен министър би бил Николай Събев - собственикът на “Еконт”. 

 

Ето и кои са другите предполагаеми имена: 


Бойко Рашков (БСП) - министър на вътрешните работи

Георги Гьоков (БСП) - социален министър

Асен Василев (ПП) - министър на финансите

Христо Иванов (ДБ)- министър на правосъдието

Пламен Абровски (ИТН) - министър на земеделието

Георги Михайлов (БСП) - министър на здравеопазването

Деница Симеонова (ПП) - министър на иновациите

Любомир Каримански (ИТН) - министър на икономиката

Борислав Сандов (ДБ) - министър на околната среда

Радослав Рибарски (ПП) - министър на енергетиката

 

Според информацията ни все още не са утвърдени министрите, които ще поемат Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на отбраната, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата и не се знае дали въобще ще има Министерство на туризма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 9081 |18.11.2021 Рашков: В Кърджали заплашвали турците - ако не гласуват за ДПС, щели да им променят имената обратно . 14| 4408 |17.11.2021 ЦИК: Анастас Герджиков - Невяна Митева първи с обръщение към народа, Радев - Йотова - втори . 44| 35470 |17.11.2021 Ицо Хазарта с първи думи след нокаута на Борисов и Нинова в София: Този път имаме човек . 14| 3754 |15.11.2021 При 93% обработени протоколи: ПП остават първи, разликата с ГЕРБ - близо 3%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads