Реклама / Ads
7| 7651 |30.09.2010 НОВИНИ

Изнасилвачът Мартин: В болестно състояние се гаврех с деца

.
Мартин Йосифов Източник: в.
Прокуратурата в Гоце Делчев постанови 72-часова мярка за неотклонение “задържане под стража” на 17-годишния гимназист от Гоце Делчев Мартин Йосифов, задържан за блудство и изнасилване на три 9-годишни момченца.
 
Педофилският скандал взриви обществеността, която зорко следи развитието на случая и действията на прокуратурата и полицията. В града се чуват гласове за събиране на подписки за отмяна на смъртното наказание, както и за провеждане на открит процес срещу Мартин Йосифов, въпреки че е непълнолетен. В полицията в Гоце Делчев вече има образувано досъдебно производство по чл. 157, ал. 3 от НК, който предвижда присъда до 6 години затвор, писа в. "Струма".

След изтичане на 72-часовия арест в петък прокуратурата ще внесе искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "постоянен арест". Обвинителният акт ще бъде за хомосексуални действия с малолетни, уточниха от прокуратурата в Гоце Делчев. Направеният медицински преглед на изнасилваните деца показва, че няма разкъсвания на ануса вследствие на хомосексуалните действия. С децата вече втори ден работят психолози. Юристи коментираха, че Мартин Йосифов може да бъде съден най-вероятно през месец юни, когато той навършва 18 години. Дотогава според закона има възможност той да бъде въдворен в поправителен дом за непълнолетни, какъвто има само в Бойчиновци.

Миналата вечер моите деца бяха на кино с Мартин, те са приятели и съученици от години, никой не е предполагал, че Марти е способен да извърши такова деяние. Той е прекалено тих и скромен, коментира вчера сутринта майка, която въпреки задържането му, не може да повярва, че това е истина.

Нямам коментар за случилото се, но това е гнусна работа, и за такива хора прошка не трябва да има. Така коментира потресаващия случай с трите насилвани деветгодишни момченца кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов. Всичко възможно трябва да се направи и в законодателство, и в действия на контролните органи да няма прошка. Иначе ще си продължават тези безчинства.

Това е голям проблем, това е гадна история, лошо е най-вече за потърпевшите, каза още кметът Москов. Той допълни, че трябва всички родители да следят децата си и да знаят къде отиват и с кого се срещат. Опазил ни Господ, не се знае кое откъде ще дойде, но ние сме длъжни да направим всичко, което трябва да се направи, заключи Вл. Москов.

Директорът на училището, в което учи Мартин Йосифов - Благой Мигдин, заяви, че както учителите, така и учениците са шокирани от направените разкрития за блудството и изнасилването на малолетните деца от ученик от тяхното училище. Младежът е добър ученик и досега не е имал никакви провинения. Към момента нямам много информация, но ученикът няма никакви особени прояви. Той е скромен и тих. В момента тече следствие по случая, каза още Мигдин и подчерта, че съучениците на 17-годишния младеж не вярват, че това може да се е случило. Грозното педофилско престъпление в Гоце Делчев, както писа "Струма", бе разкрито от полицията миналия ден след подаден сигнал от родителите. Едно от насилваните деца въпреки заплахите е проговорило пред родителите си, изпаднало в психически стрес от чувство за вина, че прикрива нещо нередно от най-близките си. По-късно полицейските спецове установили, че жертвата не е само една и че през лятото Мартин Йосифов насила е извършвал полов акт по няколко пъти с три съседски деца.

Две от изнасилваните от 17-годишния Мартин Йосифов деца са ромчета, те са двама братовчеди, третокласници. Майките им Мария и Роза работят в "Чистота". Те разбрали за стореното на децата им отпреди месец, но си мълчали от срам да не изложат себе си и децата си. Майките забранили на двете момчета да се срещат с Мартин, което явно го е изнервило, и той започнал да им предлага пари. Майките на двете ромчета не крият, че се страхували. Те приветстват постъпката на родителите на третото дете, че са събрали кураж и са направили случая достояние на полицията и обществеността.

Вчера при разптите 17-годишният Мартин е признал пред следователите извършеното, това на практика улеснява бързото придвижване до съда на делото срещу него. Той се опитал да твърди пред разследващите, че е действал вследствие на болестно състояние.

Трети ден вече никой от роднините на насилника не е дошъл при нас поне да се извини. Разбирам, че ги е срам, но все пак живеем врата срещу врата и щем не щем ще продължим да бъдем съседи. Как можа Мартин да опетни родителите си и трудолюбивите си дядо и баба, които работят денонощно. Той има и по-малка сестра и петното пада и върху нея. Това грозно деяние е срамно както за нас, така и за тях, но те няма как да не са разбрали, че детето им се отклонява от правия път. Просто не са взели мерки и ето докъде се стигна. Наказанието трябва да е много сурово, Мартин трябва да лежи в затвора, за да изкупи вината си и за назидание на всички като него. Сега се е признавал и за болен, та съдът да е по-милостив към него. А нашите деца на каква милост да разчитат, коментира болният дядо на двете насилвани от Мартин деца Саид Кобалищалиев.

В дома на двете деца заварихме и тяхната прабаба Роза Кобалищалиева, която сподели : И трите деца бяха непрекъснато заедно, играеха и учеха заедно тук. Носеха и касети с детски филмчета и като ги питахме откъда са, те казваха, че Марти им ги е дал. Майките и на двата ми правнука са забелязали, че децата са неспокойни и уплашени, често отказвали и да се хранят, но не сме предполагали, че тия отивания при Мартин са свързани с такива неща, коментира прабабата Роза.

Никой от трите семейства на насилваните обаче не знае с точност откога датират посещенията на децата им при "батко им" Марти. Родителите на третото момче коментираха, че детето им напоследък изпадало в страхови състояния, изпитвало ужас от тъмното и подскачало при всеки шум, особено нощем. Те обаче го отдавали на едно ухапване от куче преди доста време. Водили го по лекари и психолози, но напоследък и самите доктори изказали съмнение, че състоянито на малкия едва ли се дължи само на ухапването от кучето.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5023 |25.06.2010 Галев все още в критично състояние . 1| 4800 |06.02.2010 Ранените българи от Кандахар във ВМА в стабилно състояние . 13| 5862 |16.09.2009 Българската икономика - в състояние на свободно падане . 0| 4545 |07.09.2009 Пострадалото дете в Разлог в добро състояние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads