Реклама / Ads
0| 3356 |27.06.2021 НОВИНИ

Изненада! Чехия елиминира Нидерландия с 2:0

.
Радостта на чехите Източник: БНТ
Голямата изненада на ”Евро 2020” се случи. Съставът на Чехия победи с 2:0 отбора на Нидерландия в Будапеща.
 

Героите за успеха бяха Томаш Холеш и Патрик Шик, които отбелязаха двата гола за успеха на чехите, които ще играят в следващата срещу отбора на Дания, уточнява БНТ.

 

Футболистите на селекционера Ярослав Шилхави обаче си заслужиха напълно победата в срещата, след като бяха по-дейния отбор през всичките 90 минути, като за това говори и статистиката според която Нидерландия не отправи нито един точен удар.

"Лалетата" бяха допълнително затруднени и от изгонването на Матайс Де Лихт, който получи директен червен картон за умишлена игра с ръка.

 

Напълно според очакванията срещата започна равностойно, като нито един от двата тима не искаше да рискува в началните минути.Затова първия интересен момент дойде чак в 21-та минута, когато Соучек стреля неточно с глава. Малко по-късно Патри Шик отправи първия точен удар, но Стекеленбург улови без проблеми.

 

В 38-та минута дойде и най-чистата възможност за първата част, когато Барак се оказа сам на границата на вратарското поле и стреля, но решителния шпагат на Де Лихт извади топката в ъглов удар. Второто полувреме започна с отличен шанс за "лалетата" след страхотен индивидуален пробив на Дониел Маален в 52-та минута, но при опита му да преодолее вратаря Томаш Вацлик, стражът на Севиля се хвърли решително в краката на играча на ПСВ и улови топката.

 

Секунди по-късно обаче Матайс Де Лихт игра с ръка, попречвайки на играч на Чехия да се озове очи в очи с вратаря на "оранжевите". Първоначално арбитърът Сергей Карасьов показа жълт картон на Де Лихт, но след преглед със системата ВАР играчът на Ювентус бе изгонен с директен червен картон под претекста, че е играл умишлено с ръка.

Чехите веднага се опитаха да се възползват от численото си предимство и четвърт час по-късно усилията им бяха възнаградени след заучено изпълнение на статично положение. Центриране отдясно намери Калас, който свали към непокрития Холеш и той отблизо с глава откри резултата.

 

В 80-та минута момчетата на Ярослав Шилхави успяха да стигнат и до втори гол, след като голмайстора Холеш открадна топката в близост до центъра на терена, напредна и комбинира с Патрик Шик, който отбеляза четвъртия си гол от началото на първенството за 2:0.

 

До края чехите не допуснаха изненади и напълно заслужено се поздравиха с първата си победа в елиминационна фаза на европейско първенство от 2004 година насам и класиране за 1/4 финалите.

 

Стартови състави:

Нидерландия: Стекеленбург, Дъмфрис, Де Фрай, Де Лихт, Блинд, Ван Анхолт, Де Роон, Вайналдум, Ф. Де Йонг, Депай, Мален

 

Чехия: Вацлик, Цоуфал, Челюстка, Калас, Кадержабек, Холеш, Соучек, Масопуст, Барак, Шевчик, Шик

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3065 |14.06.2021 Евро2020: Чехия победи Шотландия с 2:0 . 3| 2962 |02.06.2021 Захарова: Москва чака отговори от Чехия . 4| 3142 |26.05.2021 79 руснаци аут от посолството на Чехия в Москва . 16| 3309 |11.05.2021 Радев осъди агресивното поведение на Русия спрямо Украйна и Чехия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads