Реклама / Ads
1| 5423 |05.12.2022 НОВИНИ

Изненада: ГЕРБ предлагат проф. Николай Габровски за премиер

.
Изненада - от ГЕРБ предложиха проф. Николай Габровски за премиер. Това се случи при връчването на мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Очакваше се, че партията ще предложи отново Бойко Борисов за премиер.
 

"За мен е дълг и въпрос на чест да положа всички усилия България да има правителство", посочи Габровски и изброи редица кризи, пред които страната ни е изправена.

 

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че от него по-подходящ за премиерския пост в партията няма, но остави вратата отворена за предложение на “компромисна фигура”, около която да се обединят всички партии в парламента. 

 

За диалог, разбирателство и загърбване различията призова и проф. Габровски при връчването на мандата.

 

Проф. Николай Габровски е неврохирург и зам.-директор на УМБАЛСМ "Пирогов".


.

 

"Очаквам в 7-дневен срок да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на високите обществени очаквания за стабилвност, експертност и отговорност", заяви президентът Румен Радев.

 

Ако ГЕРБ не успее, мандатът ще бъде върнат неизпълнен и ще бъде връчен на втората по големина партия в това Народно събрание - “Продължаваме Промяната”.

 

Д-р Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996 година. Първоначално работи като лекар в Неврореанимацията на УМБАЛ "Царица Йоанна".

 

В Клиниката по неврохирургия на болница "Пирогов" е от 1997 година. През 2005 година д-р Габровски защитава дисертация на тема "Значение на задна съединителна артерия за неврохирургичната практика". От 2006 година е завеждащ на отделението по невроонкология. От 2008 година е "Доцент" по неврохирургия. През 2010 година е избран за Заместник председател на Българско дружество по неврохирургия.

 

През 2011 година е избран за Началник на Клиниката по неврохирургия на Университетска болница "Пирогов". От началото на 2011 година це избран за Национален консултант по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.

 

През 2014 година е избран за "Професор" по неврохирургия към Клиниката по неврохирургия на Университетска болница "Пирогов". Проф. Н. Габровски е специализирал многократно във Франция, Белгия, Германия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3527 |04.12.2022 Любен Дилов: Няма какво да шикалкавим, Борисов да бъде номинацията за премиер на ГЕРБ . 9| 3333 |04.12.2022 Никола Минчев, ПП: Ще гласуваме против правителство на ГЕРБ, независимо дали е от експерти . 9| 3446 |03.12.2022 Борисов се подмаза на Фон дер Лайен: ГЕРБ ще предложи правителство от експерти, които да стабилизират България . 8| 3366 |03.12.2022 В навечерието на първия мандат: ГЕРБ внася кабинет на малцинството, искат подкрепа от ДБ
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads