Реклама / Ads
0| 4482 |01.02.2019 НОВИНИ

Изпълнители на Ларгото: МК поиска работата да продължи, за да не изгуби европейски пари

.
Драгомир Драганов, директорът на ППОС ”Пътища и мостове” ЕООД
Изпълнителите на проекта на Ларгото ”Пътища и мостове” не са искали съдействие от министъра на културата Боил Банов. Искането за неустойка е обявено за неоснователно на първа съдебна инстанция.
 

От „Пътища и мостове” обясняват пред Нова телевизия, че работата по проекта е започнала късно по вина на възложителя. Никой не е искал от Боил Банов съдействие за неплащане на неустойка по проекта за Ларгото в София. Това заявиха от сдружението изпълнител на проекта.

 

От министерството на културата настояли работата да продължи, за да не се изгуби европейското финансиране. Така, през април 2016 г., обектът бил приет без забележки. От фирмата нямат обяснение, защо през декември културното ведомство им поискало неустойка. Въпросното искане е обявено за неоснователно на първа съдебна инстанция.  Предстои произнасяне на Апелативния съд по въпроса дали фирмата ще плати неустойка за забавянето.

 

„С г-н Банов и с всички лица от Министерство на културата, които са в ролята на възложител на този обект, съм водил множество разговори, които са свързани с изпълнението му. Не съм водил разговор, в който да уговарям начини за спестяване на неустойка”, заявява  директорът на ППОС "Пътища и мостове" ЕООД Драгомир Драганов.

 

„40 дни след започването на работа написах писмо до министерството с оглед на това, че до този момент нямаме определен авторски надзор. Техническият проект, който имаме, предвижда детайлите да бъдат предварително съгласувани с автора. После трябва да бъдат съгласувани и с възложителя и чак след това да започне доставката на материали”, обясни управителят на "Пътища и мостове" ЕООД инж. Росен Колелиев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3963 |30.01.2019 Р. Арнаудова за Ларгото: Проверяваме за престъпление по служба и безстопанственост . 7| 5687 |27.01.2019 Рекетиран от полицаите управител: Поискаха ми такса от 1200 лв. на месец . 1| 4140 |25.01.2019 Нено Димов подава оставка, ако Патриотите му я поискат . 1| 3635 |23.01.2019 Преди евродоклада МС поиска отмяна на бързото получаване на гражданство от инвеститори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads