Реклама / Ads
9| 3274 |13.05.2021 НОВИНИ

„Изправи се! Мутри вън!“ спорят за името на формацията

.
Мая Манолова, Николай Хаджигенов, Татяна Дончева Източник: БГНЕС
В обединението „Изправи се! Мутри вън!“ са започнали преговори за уточняване на формата, в която ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Препъни камък се оказва името на формацията.
 

По Българското национално радио бившият зам.-председател на ПГ в 45-ото НС адвокат Николай Хаджигенов допусна, че преговорите трябва да приключат до края на седмицата.

 

„Както и предишния път, няма много време, така че започнали сме и се надявам до края на седмицата да приключим“, изразе надежда той.

 

Преди дни Татяна Дончева обяви, че явяването в същия формат не е предпоставено и допусна, че името на коалицията може да претърпи промени. Тя обясни защо отново пред Националното радио.

 

„Може би трябва да преосмислим дали „Мутри вън“ трябва да продължи да съществува в името, защото то дава възможност за атаките срещу нас, които можем да си спестим. Тая опашка „Мутри вън“ почва вече да се обръща в наименование на нас“. Николай Хаджигенов обаче категорично отхвърли подобна възможност и ще настоява названието „Мутри вън“ да се запази, ако партньорите решат да се явяват заедно.

 

„Една от идеите на „Мутри вън“ е точно такава – ГЕРБ да се чувстват криво, неудобно и некомфортно. Това изпълнява задачата си на 200, дори на 300%, самите те са принудени да излязат на трибуната и да кажат, да отправят упрек към нас, казвайки „Мутри вън“, аз без да искам, това е иронично, разбира се, направих лапсус от трибуната на НС, казвайки, ние от парламентарната група „Изправи се, ГЕРБ вън!“ – колко хубаво се получи, така че, специални поздрави на Татяна Дончева“.

 

Пред Евроком обаче членът на коалицията Тихомир Василев обясни, че е възможно да се стигне до промяна на името, като новото наименование вероятно щяло да бъде „Изправи се, България“.  Това можело да се случи лесно, а причината била, че хората не харесвали втората част от заглавието на формацията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3562 |04.05.2021 Росица Матева е предложението на “Изправи се! Мутри вън!” за член на ЦИК . 10| 4313 |29.04.2021 Калин Тодоров: Мутрите върнаха Боби Михайлов и ”черното тото” . 10| 3138 |27.04.2021 Мая Манолова: „Изправи се! Мутри вън!“ няма да подкрепи правителство, излъчено от БСП . 9| 6565 |24.04.2021 Юристи отвърнаха на Борисов след “мутрите вкараха адвокатите си в НС”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads