Реклама / Ads
0| 3966 |31.10.2023 НОВИНИ

Израелската армия е ликвидирала висш командир на Хамас, отговорен за атаките срещу две селища на 7 октомври

.
Източник: БГНЕС
Израелската армия съобщи днес, че неин самолет изтребител е елиминирал висш командир на радикалното палестинско движение Хамас, който е отговорен за терористичното нападение на две населени места в Израел на 7 октомври, предаде ДПА.
 

Насим Абу Джина "е издавал заповедите при кръвопролитието на 7 октомври в кибуца Ерез и мошава Нетив Хасара", посочиха израелските Сили за отбрана (ЦАХАЛ) и израелската Служба за вътрешна сигурност ("Шин Бет") в съвместно изявление, публикувано в "Телеграм".

 

"В миналото Абу Джина командваше военновъздушната мрежа на Хамас, като участваше в разработването на безпилотни летателни апарати и парапланери за нуждите на терористичната организация", се отбелязва още в изявлението. "Неговото елиминиране възпрепятства в значителна степен усилията на терористичната организация Хамас да всее смут в сухопътните действия на израелските Сили за отбрана."

 

Франс прес информира, че израелската армия разруши и дома на фигура номер едно в Хамас Салех ал Арури.

 

Домът му, намиращ се в село Арура на 20 километра северно от град Рамала на Западния бряг, е бил взривен с експлозиви рано тази сутрин, твърдят очевидци. Арури от години живее в изгнание в Ливан.

 

На 21 октомври израелските сили инициираха операция в село Арура, при която задържаха двайсетина души, сред които и брата на Салех ал Арури и девет от неговите племенници, припомня Франс прес. Десетки жители на селото бяха разпитани тогава.

 

Салех ал Арури, който според израелските власти беше мозъкът на редица атентати, беше избран през 2017 г. за заместник-ръководител на Политическото бюро на Хамас, оглавявано от Исмаил Хания, и така стана фигура номер 2 в движението. Преди това Салех ал Арури прекарва близо 20 години в израелски затвори, откъдето бе освободен през 2010 г. , при условие че ще замине в изгнание.

 

Множество членове на Хамас са били убити по време на сухопътни операции на Израел, съобщава израелската армия. Днес сутринта тя информира, че в рамките на изминалото денонощие е атакувала над триста цели в ивицата Газа, "включително гнезда за изстрелване на противотанкови и други ракети, намиращи се под шахти, както и военни комплекси на терористичната организация Хамас в подземни тунели."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5413 |31.10.2023 Москва трупа ракети и дронове за бъдещи атаки срещу енергийната инфраструктура на Украйна . 2| 4167 |31.10.2023 Спипаха близо 2 тона нелегален алкохол на митницата в Пловдив . 2| 4150 |31.10.2023 Френската полиция рани тежко жена, крещяла ”Аллах Акбар” във влак в покрайнините на Париж . 2| 4189 |31.10.2023 Благовест Кирилов: Машините не са проблемът в този скандал. Проблемът са хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads