Реклама / Ads
0| 2781 |10.09.2022 НОВИНИ

Изселническите организации в Турция агитират за вота у нас

.
Източник: БГНЕС
”Конфедерацията на балканските румелийски турци (BRTK) в Турция ще подкрепи кандидатите български турци, които ще участват в предсрочните парламентарни избори в България на 2 октомври т.г. Призоваваме притежаващите двойно гражданство избиратели в Турция да заявят своята подкрепа, за да бъдат защитени правата на турците в България и за разрешаването на техните проблеми.”
 

Това се посочва в съобщение на конфедерацията, огласено от председателя й Сабри Мутлу и цитирано от кореспондента на БТА(link is external) в южната ни съседка. По думите на Мутлу, решението за подкрепата е било взето на заседание на управителния съвет на BRTK, проведено на 8 септември т.г.


Общо 50 865 заявления за гласуване в чужбина са подали наши сънародници за предстоящите избори на 2 октомври. Това показват данните на сайта glasuvam.org. Срокът за подаването им изтече на 6


“Ние отдаваме голямо значение на предстоящия на 2 октомври вот, защото съседката ни България не можа да създаде устойчиво правителство, въпреки трите последователни вота, проведени през миналата година. Желанието ни е най-сетне да се установи политическа стабилност в България - условие за благоденствието на всички нейни граждани. В тази връзка, голямата задача пред 10-те федерации, обединени в Конфедерацията на балканските румелийски турци, и на неправителствените организации е да съдействаме за мотивацията на гражданите, които имат право на глас на вота в България, да се явят пред урните, да ги информираме и да им припомним важността на всеки глас за плурализма в демократичните общества, да им съдействаме и да оказваме помощ“, посочва Сабри Мутлу.


На изборите на 2 октомври сънародниците ни в чужбина ще гласуват в 755 избирателни секции. Това съобщи БНР, като се позова на говорителя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Цветозар Томов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2940 |01.09.2022 НАТО изтри поздрав за Турция след гневна реакция на Гърция . 0| 2695 |29.08.2022 Илия Вълков: Престъпни организации правят огромни пари от трафика на хора, но разкрития няма . 0| 2677 |29.08.2022 Димитър Бечев: Трябва да засилим сътрудничеството с Турция за мигрантите . 0| 2686 |28.08.2022 Гърция удължава с 80 километрата оградата с Турция заради мигрантите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads