Реклама / Ads
4| 4920 |05.05.2010 НОВИНИ

Изтеглят конкурса за директор на БНТ по-рано

.
Ще избират по-рано генерален директор на БНТ
„Ние ще изтеглим конкурса за генерален директор на БНТ час по-скоро, защото ми се струва, че това ще даде възможност да влезе един нов директор с една нова визия за стабилизирането на медията и това да бъде поставено като условие, за концепциите, които ще предложат кандидатите", заяви председателят на СЕМ Георги Лозанов.
 

Известно ми, че БНТ е в окаяно финансово състояние, знам за проблемите там, каза Лозанов. Той добави, че официално не е запознат с Декларацията на Общото събрание на пълномощниците на БНТ, която все още не е пристигнала в СЕМ.

Frognews.bg припомня, че вчера бе пусната въпросната декларация с призив, който се съдържа в нея за извършване на одит от независими външни експерти и създаване на кризисен щаб за спасяването на телевизията. „Аз не искам да коментирам още тези мерки. Трябва да се разгледа декларацията и да се види възможността за тях”, каза Георги Лозанов. „По-ранното провеждане на конкурса дава възможност и в изискванията към бъдещия генерален директор да се предявят такива условия - да създаде една антикризисна програма за телевизията".

Лозанов допълни, че това ръководство на БНТ има антикризисна програма: „Те казват, че година, две вече действа такава програма, но нямам точна представа, тъй като СЕМ не се занимава с финансов надзор над медиите".

Председателят на СЕМ допълни, че в границите на правомощията на съвета са възможности за изисквания, които да имат в тази област към бъдещите кандидати.

Лозанов заяви, че когато декларацията пристигне В СЕМ, което вероятно ще стане днес, тя ще бъде разгледана на заседанието на съвета следващия вторник. „Предполагам, че някои от предложенията в нея по някакъв начин ще влязат и в нашите очаквания - как ще се развият събитията вътре в медията", прогнозира Георги Лозанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5202 |14.04.2010 Прокурори проверяват конкурс за директор на РЗОК . 5| 5274 |08.04.2010 Обвиниха ексдиректор на "Информационно обслужване" . 5| 4636 |17.02.2010 Борисов гони всички провинени директори на държавни агенции . 5| 6003 |05.02.2010 Декласираха 4 участника от конкурса за магистрала „Тракия”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads