Реклама / Ads
3| 2211 |04.10.2024 НОВИНИ

Източване за милиони: Съдът няма да намали гаранцията на директора на театъра в Разград Манукян

.
Пловдивският окръжен съд отказа да намали определената гаранция от 50 хиляди лева за обвинения за служебно присвояване в особено големи размери директорът на театъра в Разград Левон Манукян. 
 

Бившият вече директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград има време да внесе сумата до 10 октомври.





Преди дни бе разкрита схема за източване на пари от Министерството на културата от театъра в Разград. В нея бе замесен директорът Левон Манукян, както и още няколко души, получили различни обвинения. Схемата включва назначаване чрез фиктивни договори на десетки хора с много високи възнаграждения, на които обаче се изплащат единствено осигуровките, а самите заплати се прибират от друг човек.

 

Според разследващите Манукян е отговорен за назначаването на 41 души, които никога не са извършили реална дейност, но са получили по около 25 000 лева допълнително материално подпомагане. Така държавният бюджет е ощетен с близо 1 млн. лева. 

 

На приблизително половината от тази сума се изчисляват щетите в Смолянския театър. Вчера Окръжната прокуратура повдигна обвинение и на директора Румен Бечев. Определената за него гаранция е по-малко - 15 000 лева. 

 

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди на Инспектората към Министерския съвет да провери незабавно дейността на длъжностните лица, които извършват контрол върху дейността на държавните културни институти, за които излиза информация за фрапантни финансови злоупотреби с публични средства. Става въпрос за театрално-музикален и филхармоничен център в Разград и Родопски драматичен театър – Смолян. 





Министерството на културата започва финансови проверки на всички второстепенни разпоредители с бюджетни средства в областта на сценичните изкуства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2156 |04.10.2024 Евакуираме още 25 българи от Ливан. В Иран се намират 50 наши сънародници . 16| 2189 |04.10.2024 Прокуратурата: Ибрямов отива в ареста, задържан е с белязани банкноти, замесени са обществени поръчки . 8| 2253 |04.10.2024 В рядко публично обръщение и след призиви срещу властта: Върховният лидер на Иран обеща Хизбула и Хамас да не отстъпят . 3| 2266 |04.10.2024 Български театри се източват по една и съща схема. Освободиха директора на Смолянския драматичен театър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads