Реклама / Ads
22| 3424 |02.06.2024 НОВИНИ

Извънредното събиране на парламента пропадна, Главчев "потънал", не вдига телефона

.
Димитър Главчев Източник: бТВ
Извънредното заседание на парламента се провали след два неуспешни опита да се събере кворум. То беше насрочено от зам.-председателя на парламента Росица Кирова от ГЕРБ-СДС по искане на ПП-ДБ.
 

Депутатите се събраха точно в 15.00 ч. При първата регистрация обаче в зала бяха едва 67 народни представители. При повторното преброяване те се увеличиха с двама – до 69.

В дневния ред бяха записани две точки.

 

По първата депутатите щяха да обсъдят дали да задължат министъра на здравеопазването да ускори процеса по подписване на Колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване”. Целта на този договор е да бъдат увеличени заплатите на лекари, медицински сестри и санитари. 

 

По втората точка служебният премиер Димитър Главчев трябваше да бъде изслушан относно скандала около българската позиция за геноцида в Сребреница. Той трябваше да обясни кое е наложило да поиска от нашето представителство в ООН промяна на българската позиция гласуване на декларацията за извършен геноцид, до „въздържал“ се.

През последните дни избухна скандал заради опита на Главчев като служебен премиер и служебен външен министър да въздейства на Лъчезара Стоева, наш представител в ООН.

Самият Главчев на 1 юни пред журналисти заяви, че нищо не е искал да се променя, а е била спазена процедура по обсъждане на варианти – нищо повече. Скандалът, според него, бил политически, с цел да се въздейства на предизборната кампания.

 

Преди очакваното извънредно заседание на НС Димитър Главчев не вдигал телефона си, коментираха пред Фрог нюз депутати. Според тях това е неговата тактика да не се яви в пленарната зала и да дава обяснение.

 

Послучай 2 юни, Ден на Ботев и загиналите за свободата на България Главчев заяви от връх Околчица: Той, който падне в бой за свобода, той не умира!

 

Малък коментар: Прав е поетът, но думите му не касаят Главчев, защото той няма да падне в бой за свобода, понеже не знае какво е свобода. Виж зависимостите, те могат да го погубят…

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2317 |02.06.2024 Премиерът Главчев на Околчица: Дълбок поклон пред загиналите за свободата на България . 23| 4766 |02.06.2024 Тръмп заплаши Тейлър Суифт със „свещена война“, ако тя подкрепи Байдън . 35| 7617 |02.06.2024 Платена пропаганда: Медийни руски мекерета у нас плашат със супер самолет, който Русия дори не може да произведе . 0| 2631 |02.06.2024 Влак с 185 пътници дерайлира в Германия заради свлачище

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads