Реклама / Ads
3| 2187 |03.07.2024 НОВИНИ

Без да звучи "бенефисно, защото още нищо не се знае" - Главчев се отчете като служебен премиер /видео/

.
Димитър Главчев
"Не искам да звуча бенефисно, защото още нищо не се знае, но искам да отчета, че за това, за което бяхме създадени като служебен кабинет съгласно конституционните разпоредби, си свършихме работата". Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев преди началото на днешното редовно заседание на правителството.
 

Той каза, че не е привърженик на това да хвали себе си и колегите си и да поздравява някого за добре свършена работа:





"Макар че вече стандартите са такива, че ако някой си свърши работата, трябва да бъде поздравяван, но аз не го възприемам така", каза Главчев и добави, че кабинетът няма от какво да се срамува от свършеното през последните три месеца.

 

Думите идват на фона на днешното гласуване в Народното събрание на проектокабинета "Желязков". Дебатът ще започне в 13:00 часа, според приетата програма на парламента.

 

"Основната ни задача беше организирането на честни и прозрачни избори и това се случи, както всички видяха. Не е имало никакви скандали сигурно за първи път, откакто се провеждат избори", заяви Главчев. От Обединение "Честни избори" обаче ни показаха някои парадокси около изборите - четете тук.

 

"Казахме, че ще следваме избрания път от България от много правителства преди нас – правим и това. 20 години сме член на НАТО, всички казват, че сме надежден и лоялен партньор. По-малко години сме член на Европейския съюз – и там всички знаят, че стоим много добре", посочи Глачев, който бе забъркан в международен скандал около геноцида в Сребреница по време на тези три месеца.





"Имаше спекулации, че едва ли не имаме интерес да даваме разрешително за една болница", каза още Главчев, имайки предвид изграждането на частна национална детска болница. "Ние така раздвижихме Националната детска болница, че вече е съкратен срокът наполовина за разчистването на терена, планът, който ЕЦБ ще даде как да протича нататък строителството също е съкратен и се очаква до началото на 2025 г. да започне строителството", посочи той. На този фон - ДАНС привиква част от застъпниците за национална детска болница, като ги проверява и по сигнал на Главчев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2209 |03.07.2024 От "Величие" ще гласуват против кабинета на Росен Желязков . 0| 2199 |03.07.2024 НАТО изпраща специален постоянен пратеник в Киев . 2| 2256 |03.07.2024 Ще го има ли кабинетът "Желязков"? . 0| 11807 |03.07.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в два столични квартала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads