Реклама / Ads
3| 2717 |05.06.2024 НОВИНИ

"По-жив от всички нас." Навални щеше да навърши 48 години. Как отбелязаха рождения му ден в социалните мрежи

.
Източник: личен архив
На 4 юни Алексей Навални щеше да навърши 48 години, но рожденият му ден тази година трябваше да бъде отбелязан без него. Приятели, съмишленици и сподвижници на идеологията му си спомниха за него в социалните мрежи.
 

Ето какво написаха те:

 

Опозиционерът Иля Яшин

 

"Днес Навални има рожден ден. Миналия юни задочно се поздравихме за рождения си ден - първо аз него от следствения арест в Москва, след това той мен от Владимирската колония. Искрено вярвах, че след три години ще празнуваме годишнината му на свобода и в добро настроение. Но не, това няма да стане. Сега Алексей ще остане завинаги на 47 години. И безсмъртен. Защото човек е жив, докато е жив споменът за него. И ще помним."

 

Константин Сонин

 

"Днес Алексей Навални щеше да навърши 48 години, ако не беше останал завинаги на 47 години. Путин заповяда да го изтезават в затвора, защото Алексей се бори за мирна, безопасна, красива, щастлива Русия - всичко, което Путин и неговите зли духове се опитват да унищожат."

 

Сергей Медведев

 

"По-жив от всички нас. Честит Рожден ден!"

 

Иван Филипов

 

Рожден ден на Алексей Навални. Снимки от далечен, далечен минал живот, когато Алексей се кандидатира за кмет на Москва, а малката Данка и аз отидохме на срещата му с избиратели.

 

 

Ксения Ларина

 

"Съжалявам, скъпи Алексей."

 

 

В Берлин пък се състоя и възпоменателен концерт, в който участваха популярни руски групи.

 

 

Леонид Волков е един от ръководителите на Фондацията за борба с корупцията, основана от Навални. 

 

"Беше натоварена седмица (все още обаче не е приключила!).
В понеделник в Осло, в кметството (където се връчва Нобеловата награда за мир), в рамките на най-авторитетната международна конференция за правата на човека Oslo Freedom Forum, Юлия Навальная получи наградата „Тулани Масеко“, която тази година се присъжда за първи път - и беше присъдена посмъртно на Алексей Навални.
Какъв вид награда е това, защо е важно и какво каза Юлия в речта си - вижте нашия репортаж":

 

 

Превод и редакция от "Радио Свобода": ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2430 |05.06.2024 С 10,5 млн. лв., не с 38 млн., кабинетът "Главчев" замазва очите на бедстващите в Карловско . 2| 2418 |05.06.2024 Технологичен гигант и Мъск ще превърнат Тесла в бум на изкуствения интелект . 7| 2700 |05.06.2024 Разкриха кой е срязал спирачките на локомотива в Лом . 0| 25211 |05.06.2024 Извънредно за учениците: 10 юни ще е неучебен ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads