Реклама / Ads
0| 10867 |17.08.2022 ГЛАСЪТ

Да живееш в Абсурдистан – привилегия за едноклетъчни

.
Община Своге е на прага на хуманитарна криза, след като река Искрецка изчезна и чешмите пресъхнаха. Да, това най-вероятно е природно бедствие, но мистерията и абсурда се крият в нещо друго. Всякакви институции се хвалят, че са организирали снабдяване на населението с минерална вода и са осигурили водоноски.
 

Хората обаче очакват да се реши проблема с водоподаването, не да им дават по бутилка или кофа вода. В жегите опасността от зарази и епидемия е повече от реална. Почти никой не споменава негодните, изгнили и амортизирани водопроводи. А ключът от бараката е заровен някъде там.

 

Вода няма в десетки други селища. Това сваля битовото ниво на населението до времето на цар Калоян...

 

Трагично е положението и с пътищата – хора в цялата страна блокират отсечки, по-зле от древните римски пътища.

 

Русенци са готови да блокират достъпа до града за превозни средства, полудели от многогодишния тормоз на тировия трафик.

 

Борисов тръби драматично от Димитровград, че завод „Неохим“ уволнява служители и може да затвори заради скъпия газ. Оказва се обаче, че предприятието е с рекордна печалба, а директорът е активист на ГЕРБ. Лъжат, без да им мигне окото, защото на никой не му идва на ума тия двамата хубавци да бъдат овъргаляни в катран и перушина, та да се знае, че са от партията на лъжата.

 

В същото време някакъв болшевик се кипри на екрана и ни залива с ленински твърдения, че газ плюс путинска власт е равно на комунизъм. Долу Запада, ЕС и НАТО, - зове младият адепт на Кремъл. В джоба му обаче кротува диплома от Бостън, а не от Челябинск…

 

Внимание, напрежението се показва! Дъщерята на Гала се пуснала на плажа по бански (?!), където плажуващи видяли странна татуировка на ръката й. Ах! Ама къде е Гала, моля ви се, да вземе педагогически мерки най-после.

 

Не ни стига тази драма, ами Даниел Петканов (Лудият репортер), вече свободен след развода, бил тръгнал отново по фусти. Потресаващо! Какво ти безводие в Своге, бе, хора, това е новината! Повярвайте ми, когато телевизиите отворят кепенците за есенния сезон, такива луминесцентни ноктилуки (морски едноклетъчни), ще цъфнат на екрана и ще издават звуци през озъбени усмивки.

 

И като споменах ноктилуките... бившият министър на спорта Красен Кралев подредил втора самостоятелна изложба. "Подредил", защото е трудно към картините му да се употреби "рисуване". За Варна това било голяма чест, уверяват една-две медии от неговите. Варненци оцеляват вече толкова време с Портних като кмет, ще преживеят и рисуването на Кралев.

 

Кабинетът на Гълъб Донев обаче има Кризисен щаб за газа. Водата, пътищата, хляба, цените – това е ширпотреба. Голямата цел е да се стигне до разговори с „Газпром“. Затова и Деница Златева оглави „Булгаргаз“. Освен това е известена с експертизата си по темата. Някои не са злояди… Въобще.

 

И докато ние се къпем в думи и обещания предвид пресъхналите водопроводи и реки, в Гърция и Испания бушуват страховити пожари, а Париж потъна във вода след невиждана буря. Проф. Георги Рачев ни гарантира 30 градуса, туристическия бизнес ни  прелъстява с цацата по 15 лева порцията, а прокуратурата спря проверка на Кошлуков за евентуална измама… Щото Куши е чист и… удобен.

 

Ех, България. Ех, Абсурдистан.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 24602 |16.08.2022 Идва краят на Гешев. Повлича и други . 0| 13877 |15.08.2022 Символ верую: Може да сме мисирки, но дишаме един въздух с Бойко . 0| 186547 |14.08.2022 Борисов е тежко болен, но отказва да се лекува. Вече е в Залата на славата . 1| 11345 |12.08.2022 До стената: Ще устои ли Радев на Путин, както Борис III на Хитлер през август 43-а?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads