Реклама / Ads
5| 3783 |25.03.2020 НОВИНИ

Живодар Терзиев: Бензиностанции ще затварят само при най-лошия сценарий

.
Бензиностанциите у нас ще затворят при най-лошия възможен сценарий. До този момент целият бранш е съсредоточил усилията си това да не се случи.
 

“Новината е проекция на всичко, което се случва в Италия. Ние като сериозна организация на бранша сме взели мерки това да не се случи. Имаме няколко плана. Разбира се, има и песимистични такива. В най-песимистичния наш сценарий ще се случи и това”, коментира пред БНР Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация.


В момента поетапно затварят бензиностанциите в Италия - първо тези по магистралите, а след това и всички останали. Браншът у нас е предприел превантивни мерки, за да не се стигне до подобен развой на събитията. 


Бензиностанциите не могат да останат съвсем без персонал заради превенцията за възникване на аварии. 


На първо време има ограничения в екипите. Затворени са и ресторантите към самите бензиностанции. Основно се предлагат пакетирани стоки, в някои обекти е преустановена и продажбата на горещи напитки.


“Най-страшно е, когато загубим под карантина персонал. Не говорим за един или двама човека, говорим за цяла смяна.”


Относно казуса с тоалетните на бензиностанциите, някои от които са били затворени, Живодар Терзиев отбеляза:


„Тази тема щях да я нарека фекална, но тя е социална, наистина, има две проекции. От една страна сървиз на обществото. Аз не си спомням бензиностанциите да са поемали ангажиментите, да са сключили договор с обществото да изпълняват функциите на обществени тоалетни, но го правим".

 

В настоящия момент ние нито разполагаме с предпазни средства, нито с дезинфектанти, които да гарантират безопасността на нашите клиенти”, поясни Живодар Терзиев по въпроса за почистването на санитарните помещения.


“При възникването на по-сериозен сценарий, първото нещо, което ще преустановим, е зареждането на пропан-бутан и на метан” каза Терзиев. При пропан-бутана се наблюдава сериозен спад заради блокирането на таксиметровия бизнес и зареждането на малки търговски обекти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3891 |12.03.2020 Дезинфекция на всеки 30 минути в бензиностанциите . 9| 10640 |14.01.2020 Адв. Емил Георгиев: Не знам дали Ревизоро е лобист на Лукойл, но лансираше закон, удрящ малките бензиностанции . 0| 4003 |03.05.2019 Говорителят на ЦИК: Няма да затваряме аптеките и бензиностанциите на Марешки . 2| 4170 |01.03.2019 Затварят 7 бензиностанции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads