Реклама / Ads

6| 3212 |12.03.2020

Дезинфекция на всеки 30 минути в бензиностанциите

.
Източник: БГНЕС
Регулярна дезинфекция, на всеки 30 минути, на контактните зони – касови плотове, дръжки на врати, монетници, дръжки на чешми, устройства, както и да се почиства с препарати с високо спиртно съдържание. Това препоръчва Българската петролна и газова асоциация (БПГА) на компаниите-членки и клиентите си за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Друга препоръка е да се ограничи използването на прибори, чаши и чинии за многократна употреба, както и да се премахване или ограничи употребата на „острови“ за вода, диспенсъри за самообслужване в режим на свободен достъп, информира БГНСЕ.

 

Абсолютно задължително е спазване на висока лична хигиена от служителите, а при възможност и снабдяване на обектите с лични предпазни средства – ръкавици и маски за служителите.

 

Препоръчва се също поставяне, на подходящи места спрямо вида на бензиностанцията, на дезинфектанти с цел улесняване достъпа на клиентите до превантивни средства.

 

БПГА препоръчва още служителите в бензиностанции да съветват клиентите за заплащат чрез банковите си карти, а не в кеш.

 

Отправят се препоръки за спазване на дистанция, снабдяване с безконтактни термометри, а ако служител е пътувал наскоро в страна, в която има разпространение на вируса, следва да информира незабавно съответния управител на обект по телефона/електронната поща.

 

При здравословни неразположения – повишена температура, респираторни проблеми и затруднение с дишането, служителите следва незабавно да информират управителите на обектите.

 

При ескалация управителите да следят обстановката в градовете по местоположение на обектите и при нужда да информират доставчиците си. Ако клиент се чувства неразположен, да останат извън затворените помещения на обектите – каси, магазин, кафене.

 

БПГА се ангажира да поддържа постоянен контакт с компетентните държавни органи с оглед координиране на усилията за борба с COVID-19 и като се има предвид важността на обектите за националната сигурност. При усложняване на епидемиологичната обстановка БПГА има готовност да препоръча нов пакет с по-строги мерки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Всеки българин може да се прибере от Италия 1| 3004 |11.03.2020 . Корнелия Нинова: За свободата се воюва всеки ден 8| 3606 |03.03.2020 . Александър Маринов: Олеква всеки, който твърди, че Радев влияе върху испанските власти 3| 4879 |25.02.2020 . Калоян Паргов: ГЕРБ влиза от криза в криза, всеки може да бъде медийно сготвен 9| 4757 |12.02.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ