Реклама / Ads
2| 3311 |09.03.2021 НОВИНИ

И Johnson & Johnson съобщи на ЕС за проблеми с доставките

.
Източник: БГНЕС
Американската мултинационална корпорация Johnson & Johnson е съобщила пред Европейския съюз, че има проблеми с доставките, което може да усложни плановете за доставяне на 55 милиона дози от ваксината й срещу коронавируса през втората четвърт на годината, заяви официален представител на Общността пред Reuters.
 

Всяко забавяне би било още един голям удар върху плановете на ЕС за имунизиране на европейците.

 

Представителят на ЕС, който участва в конфиденциалните разговори с американската компания поясни, че от J&J са заявили пред Общността миналата седмица, че има проблеми с доставката на съставките за ваксината и оборудването, което означава, че е "под стрес" при изпълнението на задачата да се доставят 55 милиона дози до края на юни.

 

Източникът добави, че компанията обаче е отбелязала, че не е невъзможно да изпълни целта.

 

Ваксината на J&J, която изисква само една доза за защита от вируса, се очаква да бъде одобрена за използване в ЕС на 11 март. Представители на Общността съобщиха, че доставките могат да започнат от април.

 

Компанията пое ангажимент да достави 200 милиона дози от ваксината си на ЕС тази година.

 

Ваксината вече се прилага в САЩ, като целта е да бъдат доставени 100 милиона дози до края на май.

 

Вътрешен документ на германското здравно министерство от 22 февруари и график на италианското здравно министерство от 3 март потвърждават, че компанията е ангажирана да достави 55 милиона дози през втората четвърт. Това включва 10 милиона за Германия и 7,3 милиона за Италия. Доставките се очаква да бъдат удвоени през третото тримесечие.

 

Но от J&J все още не са предоставили цифри с планираните доставки.

 

"Ние наистина не знаем колко да очакваме", каза източникът от ЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3354 |26.02.2021 ЕС одобрява ваксината на Johnson & Johnson в началото на март . 7| 3777 |26.02.2021 Johnson & Johnson е лъч, осветяващ пътя извън тъмнината на COVID-19, смята специалист . 0| 3278 |24.02.2021 Лекарственият регулатор в САЩ оповестява анализа си за ваксината на Johnson & Johnson . 0| 3153 |16.02.2021 ЕМА ще гледа документите за ваксината на Johnson & Johnson

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads