Реклама / Ads
16| 11437 |22.01.2016 НОВИНИ

Журналистът Д. Бузов за Фрог: Кметът на Враца работи за мутрата Ники Турчето

.
Даниел Бузов
Пуснах жалба до полицията за заплахи от страна на врачанския кмет Калин Каменов. Приложил съм й разпечатка от телефона, от която става ясно, че ме е търсил. Първо ми се обади и след което ми затвори. После пак ми звънна. Беше ме заплашил, че ще ми прати мутрата Ники Турчето за това, че съм пуснал виц, в който той се разпознал, това разказа пред Фрог нюз журналистът Даниел Бузов от сайта Трибали.
 

Кметът работи за мутрата Ники Турчето. Турчето си има малка зала за дискретни срещи в ресторант „Хемус” и 2-3 пъти седмично градоначалникът отива на инструктаж. Свидетели казват Турчето говори, а кметът си записва.

 

Същата мутра на 25 октомври м.г. вбесен от изборните резултати на Калин Каменов отива в заведение и пред 20 човека пребива малкия ми син, разказва Бузов.

Каменов незнайно защо ходи с охрана. Крие и къде живее. Няма жилище, а живее на квартира.

 

По време на предизборната кампания излезе информация, че той е освободен от втората година от казармата заради психическо заболяване  – имал е биполярно разстройство. Това не бе опровергано официално с документи. Има редица негови постъпки, които ме карат да мисля, че не е съвсем добре. Ще дам примери. Пуска официално съобщение от имейла си, че в 11.30 часа всички служители на общината трябва да излязат и да чистят града. Той се оправда пред медии, че служителите са решили спонтанно да излязат в обедната си почивка и да чистят. Обедната почивка обаче е от 12 до 13 часа. Втора нелепица: пуска съобщение, че е наградил собствениците на най-чисти сгради. В личния си профил обаче беше обявил съревнование за най-чисти тротоари пред сградите. Този човек очевидно има нужда от медицинска помощ.

 

Срещу него има бунт на всички селски кметове от общината, тъй като той не им отпуска никакви пари. Те няма с какво да си плащат тока, да купуват дърва...

 

По време на цялата предизборна кампания той твърди, че ще върне младите хора във Враца. Да отбележа, че всички нови назначения в общината са от Благоевград, Бургас или Варна и са назначени без конкурс. Единственият конкурс, който обяви, беше за експерт в областен информационен център. Срокът за подаване на заявления за участие беше от 22 декември до 22 януари. На 4 януари съпругата на съветника на кмета се похвали във Фейсбук, че е заела мястото.

 

Бузов настоява Каменов да бъде разследван, за да лъснат прегрешенията му. Той самият ще доказва в съда, че кметът е лъжец и действа по силата на принудата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5744 |21.01.2016 М. Найденов за Фрог: Ваксините не са регистрирани, възможно е да заразяват . 14| 6458 |21.01.2016 Само във Фрог: #КОЙ овладява ромите с нов политически проект . 7| 11043 |19.01.2016 Майка пред Фрог: Лекари в Суходол отровиха сина ми . 71| 13227 |19.01.2016 Адв. Екимджиев за Фрог: Борисов се държи като главатар на улична хайка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads