Реклама / Ads
3| 7707 |13.05.2020 НОВИНИ

Журналистът Димитър Пецов: Гражданите в Силистра ме подкрепят и не вярват на обвиненията към мен

.
Димитър Пецов
Има промяна в атмосферата в Силистра, градът е на фокус, медиите също се интересуват какво става тук. Не се борим срещу хора, а срещу определени явления, нито срещу политици или срещу партии, а срещу явления. Смятам да се действа по някакъв начин и смятам, че съм попречил тези явления да си вървят по нормалния начин.
 

Това каза журналистът от Силистра Димитър Пецов в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по телевизия Евроком. Той влезе във фокуса на медийното внимание, заради полицейска репресия и подхвърлени в колата му наркотици.

 

Вече имам повдигнато обвинение и мярка подписка. Причината са моите разкрития и публикации за определени фирми и връзката им с общинската власт в Силистра. Попитах кой е анонимния дарител, който зарежда КПП-тат в Силистра с храна и напитки. Започнаха да се случват странни нещо, като това да „откриват“ наркотици в колата ми, разкри Пецов.

 

По думите му при намирането на наркотици в колата му има много нередности, за които тече разследване. Полицията се е самосезирала да провери случая заради множеството публикации в национални медии за случая. „На полицаите им беше ясно какво има в пакета в колата ми, преди да са го отворили.“, каза още Пецов.

 

„Опити постоянно има от 2017 насам. Имаше едно нападение през 2018 г., което завърши със счупена ръка, беше извършено досъдебно производство, което беше спряно, защото не можаха да намерят извършителя. Това пак е свързано с мои публикации и гражданската ми активност. Тогава питах кой предложи кандидатурата на главния архитект в града.“, сподели той.

 

„Имам солидарността на „Антикорупционния фонд“, но получих и огромна подкрепа от медии, които имат национално покритие, имам огромна подкрепа и от гражданите на Силистра. Това което се случи ядоса много гражданите, които усещат, че има някаква несправедливост, дразнят се на това което се случва и не вярват на обвиненията към мен. За тях е важно да знаят, че има някаква опозиция и някой който се бори с нередностите.“, каза на финала Пецов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9368 |12.05.2020 Димитър Ганев: ”Партията” на Мутафчийски в момента е на власт, но това е кризисен рейтинг . 13| 5975 |11.05.2020 Димитър Зоров: Българските животновъди са в матово състояние . 6| 7445 |11.05.2020 Проф. Димитър Вацов: Тесен кръг от олигарси има достъп до пари от ЕС и обществени поръчки . 27| 9687 |07.05.2020 Журналистът на Слави за щаба на Мутафчийски: Трябва да отговорят на въпросите, а не да бягат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads