Реклама / Ads
13| 6017 |10.08.2020 НОВИНИ

Журналистът Елена Енчева: Хората по протестите знаят какво е „върховенство на закона“ и "презумпция за невиновност"

.
Елена Енчева
Влизането в Президентството, на „Дондуков“ 2, на практика извади гражданите на улиците, защото това беше видимо незачитане на институцията. Гледката на страшноватите служители от „Бюро за защита“ пред входа на сградата също беше показна демонстрация. Презумпцията на невиновност за околните, не за хората които ежедневно се занимават с това, а хората по протестите, означава нещо, те знаят какво е това. Те употребяват термини като „върховенство на закона“ и знаят какво е това.
 

Това каза в предаването „Студио Х“  по телевизия 7/8 Елена Енчева, журналист от правният сайт Де Факто.

 

Какво решение взе КС може подробно да видите ТУК

 

Ако тръгнем от записа, на който се чува глас, който може би е на президента, стана ясно, че този запис е правен от ДАНС, въпреки решението на КС, че той не може да бъде записван.  Уловката е тук е, че въпросните СРС-та не били насочени към президента и той случайно бил попаднал там, както твърди Прокуратурата.

 

Президентските съветници не са президентът, те могат да бъдат обискирвани и разследвани, но ние говорим за сградата на президенството. Защитата на Пламен Узунов много би искал да види в протоколите от изземванията в сградата, какво и как е обискирано, но му е отказано, защото можело да доведе до разкриване на следствената тайна. Това резбирасе е нелепо, защото освен всички друго, двете страни имат права.

 

Относно реакцията на прокуратурата днес спрямо Христо Иванов  Енчева коментира, че става все по-тъжно. Засипват ни с порой от декларации, реплики и дуплики, докато едни други хора се опитват да говорят за бъдещето на държавата ни.

 

Въпреки, че прокуратурата е единна у нас, никой не е казал, че прокурорите трябва да изпълняват незаконни нареждания, бе категорична Енчева.

 

Специализираните структури реално дадоха на прокуратурата свой собствен съд, каза още тя, но подчерта, че до момента няма някаква видиме ефективност от дейността им.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 10453 |08.08.2020 Целенасочено? Изключени са камерите в сърцето на София . 12| 6836 |08.08.2020 Елена Гунчева: Свободата изисква сами да се справим с мутрите . 17| 6499 |07.08.2020 Елена Гунчева: Свободата е на върха на копието . 12| 6307 |06.08.2020 Елена Гунчева: На крив професор машините му пречат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads