Реклама / Ads
0| 3058 |02.09.2022 НОВИНИ

Журналисти: Тягостното е, че липсва тема на изборите

.
Константин Вълков, Сибина Григорова Източник: стопкадър, bTV
Най-много ме е страх дали ще има тема на изборите. Големият проблем на дебата е, че той не се води много по същество. Коментира се кой с кого би се коалирал, ако има 119 или 121 гласа. Ако излезем от това и си говорим за политика, би било най-добрата новина. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV журналистът Сибина Григорова.
 

В допълнение на това колегата й Константин Вълков обясни: „Българите не са се уморили от изборите. Те могат да гласуват много пъти. Наистина липсва тема и това е много тягостно. Това е и причината за ниската избирателна активност, и за липсата на гражданска позиция. Лошото е, че и медиите са в този кюп. Не може трети вот да се върти около това кой как танцува или как пее в колата“.

 

„Темите на 10-те първи партии могат да се разделят на три или четири. Голяма част от тях са - всички са маски или доматите преди бяха по-вкусни. Третата част е за какво трябва да им гласуваме на тези“, каза още той. 

 

„Темата за Република Северна Македония отпадна, мигрантският поток също беше използвана за важна тема, която отпадна. Сега ще използват газът и инфлацията. Но основната тема е именно магията за това за кого да гласуваме“, смята Вълков.

 

„В политическите послания на партиите няма нито една тема, която да те накара да мечтаеш - на си отвориш малко магазинче, да направиш нещо ново, да се станеш и да се усмихнеш“, добави журналистът.

 

„Загубихме основните понятия, на които се базира политиката“, смята Григорова. „Въпросът не е да спечелиш 121 депутата, все пак в политиката има някакви идеи за бъдещето“, каза още тя.

 

Въпреки многото интервюта с политици, Константин Вълков би искал да попита коя е тази тяхна идея, която ще го накара да мечтае за нещо: „Тези 1,5 млн. българи, които не гласуват, просто няма за какво да мечтаят“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3019 |25.06.2022 Лорер: ГЕРБ и ДПС са воденичен камък, ще търсим липсващите гласове от ИТН . 0| 2997 |12.04.2022 Един от заместниците на културния министър напуска: Липсват реформи! . 0| 11593 |26.03.2022 Защо Влади Г. е бил самотен в ареста и какво му е липсвало. Ех, лъжльо... . 0| 21485 |20.03.2022 Без да казва нищо Кьовеши каза всичко за доверието си спрямо Гешев. Липсва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads