Реклама / Ads
0| 4848 |14.05.2007 НОВИНИ

Кадафи, жив и здрав, ще съди агенцията, която го "разболя"

.
Либийският лидер Муамар Кадафи каза, че ще даде под съд информационната агенция, която съобщи, че е получил инсулт. "Арабите и техните господари" стоят зад тази информация, посочи Кадафи. Ройтерс съобщава, че италианският министър-председател Романо Проди, който в момента е на визита в чешката столица Прага, е разговарял с Кадафи по телефона в неделя и понеделник. Според италиански прави
 

Либийският лидер Муамар Кадафи каза, че ще даде под съд информационната агенция, която съобщи, че е получил инсулт. "Арабите и техните господари" стоят зад тази информация, посочи Кадафи, цитиран от Ройтерс. Палестинската информационна агенция Маан се позова на неназован европейски източник, според когото Кадафи, е получил мозъчен удар в неделя и е приет в болница. Оттам "новината" обиколи с главоломна скорост световните осведомителни агенции, които започнаха залагането кой ще наследи либийския ръководител на поста му.
Пред журналисти в хотел в Триполи Кадафи заявил: "Ще заведем дело срещу тази информационна агенция, за да не може никой да лъже и бяга."
Ще трябва да се изправят пред правосъдието, добавил либийският лидер, напускайки хотела, където дал вечеря за гостуващия му президент на Гана Джон Кофи Агиекум Куфуор. Кадафи носел традиционната си либийска роба и червена шапка, изглеждал в добро здраве и се усмихвал, според Ройтерс. Той отбелязал дословно: "Трябва да стреляш по този, който стреля по тебе. По отношение на този, който ти казва 'Аз съм твой враг', трябва да се възприемаш като негов враг." Този тип новини се правят от наемни агенции, посочил Кадафи по-рано на влизане в хотела. Според него агенцията се използва от "известна разузнавателна служба".
Ройтерс съобщава, че италианският министър-председател Романо Проди, който в момента е на визита в чешката столица Прага, е разговарял с Кадафи по телефона в неделя и понеделник. Според италиански правителствен източник, чието име не се посочва, двамата лидери обсъдили и случая с петте български медицински сестри, осъдени на смърт в Либия.

Арабистът Киряк Цонев заяви по бТВ, че за нас е по- добре Кадафи да е жив, защото в противен случай в Либия може да настъпи хаос, както се случи в Ирак след свалянето на Саддам Хюсеин, и тогава животът не само на сестрите, но и на чужденците в Либия би бил заплашен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 56 |28.03.2024 Иновации: Мобилно приложение показва налично ли е дадено лекарство в аптечната мрежа . 0| 154 |28.03.2024 "Няма свещени крави". СЕМ отказва да изслуша ген. директор на БНР за закритата "Програмна дирекция" . 0| 150 |28.03.2024 Израелската армия е ликвидирала около 200 терористи в района на болница "Аш Шифа" в Газа . 1| 558 |28.03.2024 "Защо Крокус, а не Кремъл!" От Санкт Петербург до Магадан полицията арестува хора заради атентата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads