Реклама / Ads
7| 2712 |27.06.2023 НОВИНИ

Kъде се покри Пригожин? Кремъл нищо не знаели

.
Източник: личен архив
Кремъл заяви днес, че не разполага с информация за местонахождението на лидера на наемническата група "Вагнер" Евгений Пригожин, който в събота вдигна бунт в знак на протест срещу лошото според него провеждане на военните операции в Украйна, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.
 

Съгласно условията на споразумението, което сложи край на метежа, Пригожин получи разрешение да се премести в Беларус, а на бойците му беше дадена възможност да се присъединят към редовните въоръжени сили на Русия или да отидат в съседната държава заедно с него.

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви на редовния си всекидневен брифинг, че споразумението за прекратяване на бунта се изпълнява и че президентът Владимир Путин винаги държи на думата си. Той каза, че не знае колко бойци на "Вагнер" ще подпишат договори с министерството на отбраната след сделката.

 

Песков заяви също, че не е съгласен с "псевдоспециалистите", според които метежъг през уикенда е разклатил позицията на президента Владимир Путин. 

 

За момента няма предпоставки за мирни преговори между Русия и Украйна, каза още говорителят на Кремъл.

 

Той заяви това в коментар на твърденията на германски медии, че такива разговори може да започнат следващия месец.

 

Москва е казвала, че при евентуални мирни преговори трябва да се вземат предвид "новите реалности", като имаше предвид, че Киев трябва да признае обявената през септември анексия от Русия на четири украински области. Украйна и Западът обаче отхвърлят това условие. Киев заяви, че няма да преговаря с Москва, докато и последният руски войник не напусне Украйна, отбелязва Ройтерс.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3274 |22.06.2023 Държавата не разполага с достатъчно пари, за да покрие щетите от бедствията. Какво правим? . 5| 5127 |20.06.2023 ГДБОП нахлуха в DC Corporation в Пловдив. Собственикът Иван Гологанов се е покрил. Абонатите без телевизия . 13| 14109 |20.06.2023 Заменят каскета с фуражка. Ясно е, че за Боби Сарафов са се разбрали ”на едни бели покривки” в ”две други сгради” . 2| 2809 |17.06.2023 Васил Пандов: Избирайки Сарафов, сменихме генерал с лице, покриващо изисквания за лейтенант

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads