Реклама / Ads
6| 6442 |01.11.2017 НОВИНИ

Къде е сайтът за европредседателството ни?

.
Точно два месеца преди официалния старт на председателството на Съвета на ЕС, България все още няма информационен сайт за него.
 

Това установи проверка на Фрогнюз по повод дългоочаквания старт на онлайн портала, който би трябвало да бъде основен източник на информация във връзка със събитията около българското председателство, както за чуждестранните представители, така и за представителите на медиите.

 

Припомняме накратко сагата около изработването на интернет сайта ни:

 

На 14 август ресорното министерство на българското председателство публикува обществена поръчка за изработване на сайта, като крайният срок за подаване на оферти е 24 август.


В последствие се оказа, че  и трите фирми, подали оферти за изпълнение на поръчката са без достатъчно опит и лично ресорният министър Лиляна Павлова обяви, че я прекратява. Участващите в конкурса фирми бяха “Стратегма” ООД, “Агенция Дизайн БГ” ЕООД и “Информационно обслужване” АД.


Следва нова обществена поръчка с почти идентични параметри, като краен срок за подаване на офертите е посочен 18 септември 2018 г. На 19 септември офертите бяха отворени в Министерския съвет, а за изненада победител се оказа една от отхвърлените преди това фирми - “Информационно обслужване” АД.


Още по-интересно е, че фирмата “Информационно обслужване” АД посочи като срок за изпълнение на проекта 20 календарни дни от подписване на договора.


Въпреки съмненията, че за подобен кратък срок трудно може да бъде изработен сложен информационен портал, преведен на няколко езика, който има киберзащити, мобилно приложение и възможност за лайвстрийминг, изчакахме да изтече обещаният от “Информационно обслужване” АД срок, а именно 25 октомври, тъй като договорът е подписан на 5 октомври.

 

Въпреки това сайт за председателството ни все още няма. Интересно е, че дори в самия договор между Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС и “Информационно обслужване” АД е записан същия този срок, както е видно тук:

 

Дори да приемем, че в договора се има предвид 20 работни дни (което няма как да направим, тъй като не е посочено), можем да се обърнем за справка към техническото предложение на самата компания “Информационно обслужване” АД, където срокът е 20 календарни! дни:

 

Остава ни да изчакаме и последния посочен в договора краен срок от 10 ноември, за да видим дали все пак България ще има сайт за председателството си.

 

Михаил Кръстев, Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4405 |27.10.2017 Вижте къде ЧЕЗ е планирал ремонти, заради които ще има прекъсване на тока . 0| 3999 |23.10.2017 Вижте къде ще спира водата в София . 5| 7130 |22.10.2017 Полицейски синдикат: Ще протестираме и по време на Европредседателството . 0| 4653 |20.10.2017 Вижте къде ще спира токът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads