Реклама / Ads
19| 5558 |31.01.2014 НОВИНИ

Кадиев: Помирение между Първанов и Станишев? Трудно!

.
Георги Кадиев
Трудно възможно е да има помирение между Първанов и Станишев. Вече беше премината границата, но никога не е лошо да се направи един последен опит. В крайна сметка БСП наистина е над тези лични раздори и тъй като има сериозен потенциал да направим по-лош резултат, отколкото бихме могли, затова трябва да се направи всичко възможно да има една листа.
 

Аз лично съм скептик, че ще успеем, но човек трябва да опита, каза по БНР народният представител от ПГ на Коалиция за България Георги Кадиев.

Лично считам, че няма никаква нужда от лични нападки, няма нужда от изключвания. Все пак Георги Първанов е знакова фигура за БСП. Никога не се е случвало бивш председател да бъде изключен позорно. Опасявам се  БСП да не тръгне по пътя на СДС и с отделянето на хора да станат две малки неща, които са по-малки  от едното голямо нещо, което има в момента – БСП. Затова призовах всички хора, колкото и недоволни да са от случващото се в БСП да останат вътре и да се опитаме да я променим отвътре, каза той.
 

Думите, които чух вчера от Сергей Станишев, са стъпки в правилната посока, стъпка в преодоляване на личното, колкото и да е трудно, коментира Кадиев.

Мисля, че в момента мечтите на всички олигарси в България е това БСП да бъде раздробено и да стане на малки партийки и в парламента да влязат десетина партии и да започне една търговия на влияние и гласове. Много хора, които искат да командват задкулисно България мислят в тази посока. Затова съм против намаляването на прага да се влиза в парламента, посочи той.

 

Нашият противник не е АБВ, нашият противник е ГЕРБ. Аз лично не бих се занимавал с АБВ. Не бих бил съгласен, но не бих тръгнал да изключвам, беше категоричен Кадиев.  

 

По отношение на предложението на президента за провеждане на референдум за изборите, депутатът каза, че е против задължителното гласуване: От друга страна винаги съм подкрепял идеята за референдуми и хората да кажат какво искат те. Искам да чуя още аргументи в едната и другата посока. Бих искал да включим за София и референдум за Софийска вода. Ако се откажем да подкрепим това искане на президента, най-вероятно ГЕРБ ще се възползват и ще съберат подписи, тъй като темата е популярна в обществото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5399 |27.01.2014 Бой между окупатори и противници в Алма матер . 14| 5417 |27.01.2014 Кадиев: Наказание за Миков заради новите заместници в КФН . 49| 6579 |21.01.2014 Патрашкова нямала записи на разговори между Първанов, Борисов и Петков . 51| 5507 |20.01.2014 Борисов: Страхил Ангелов ни забърка в международен скандал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads