Реклама / Ads
3| 9446 |16.11.2017 НОВИНИ

Как бащата на Ивайло Крачунов, одиозен главен редактор на Пеевския сайт-бухалка „Блиц“, се оказа съветник на шефа на КОНПИ

.
14 милиона се губели при доходите на Иво Прокопиев. КОНПИ нямало да запорира фирмата, която издава медии, а „Алфа финанс“. Това съобщи снощи „24 часа“. Пеевските „Блиц“ и „Канал 3“ охотно разпространиха наученото.
 
Как са го научили? Нали КОНПИ няма право по закон да разпространи информацията от своето вчерашно заседание, изнесено чак в Благоевград? Въпросът е с понижена трудност. Защото явно прозира нишката между активизацията на комисията срещу Прокопиеви и потриването на ръце от страна на Пеевските медии. „24 часа“ пък се явява нещо като неофициалния глас на самия Бойко Борисов. Ние си знаем защо. Венелина Гочева знае много по-добре и от нас.

Въпросът е, дали новината, че „Икономедия“, фирмата издател на Капитал, Капитал Дейли и Дневник не е запорирана, е вярна или е фалшива. Ако е вярна, значи изпреварващото отворено писмо на Иво и Галя Прокопиеви с предупреждение за възможното затваряне на вестниците все пак е стреснало комисарите от КОНПИ и техните височайши кукловоди.

Ако не е вярна, значи изпълнителите на екзекуцията искат да отложат изпращането на злокобния сигнал към обществото, че непокорните медии и апетитни бизнеси рано или късно ги убиват в страната на Пеевски. В съавторство с прокуратурата и други близки по служба и по дух на премиера Борисов. Както се случи с КТБ, както за малко да стане с „Емко“ и „Дунарит“.

Тук е мястото да споделя една трагикомична информация в контекста на съдбовните изнес заседания на КОНПИ. Бащата на Ивайло Крачунов, одиозният главен редактор на любимия Пеевски сайт-бухалка „Блиц“ бил съветник на шефа на КОНПИ – Пламен Георгиев. Старият г-н Крачунов бил назначен на важната позиция след като веднъж загубил конкурса за нея, но после бил образуван втори конкурс с по-лесни задачи. И той го спечелил.

Това споделиха с нас източници от Комисията. Те поискаха анонимност по разбираеми причини. Ето едно добро обяснение за теча на информация от тъмната утроба на всемогъщия орган по конфискациите към вестници, които Пеевски обича, а г-н Борисов и хората му толерират.

Впрочем, справка в мрежата показва, че председателят Пламен Георгиев лично е дал интервю на още по-любимата Пеевска медия „Монитор” на 13.02.2017 г. В него охотно изнася класифицирана информация, като на всеослушание издава фактите, че в Комисията му са образувани проверки срещу Румен Овчаров, Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Николай Ненчев, Петър Димитров, Петър Москов, Делян Добрев. И забележете, срещу Иво Прокопиев.

При тази лекота, с която се прескачат законови бариери и прегради, чудя се как Пламен Георгиев таи надежди да оглави новия Антикорупционен орган. Но е крайно време да спра да се чудя. Картинката става все по-ясна.

Люба Кулезич - телевизия BiT
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5873 |11.11.2017 10-годишният Ивайло Василев е признат на конкурс в Москва за втори Моцарт . 2| 5805 |10.10.2017 Ивайло Спиридонов попари надеждите за бързото залавяне на похитителите на Адриан . 3| 5396 |06.10.2017 Проф. Ивайло Дичев: Трети полюс на властта може да се формира около президента . 1| 5210 |03.10.2017 Младен Маринов обвини бащата на отвлечения Адриан: Дистанцира се от нас, работеше по своя линия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads