Реклама / Ads
6| 6419 |20.10.2023 НОВИНИ

С какво правителството вбеси Борисов? Не, няма нищо общо с дерогацията на "Лукойл"

.
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, когото грижливо криеха от медиите заради скандала Пелетигейт, днес беше активиран да плюе правителството и лично премиера Денков, с познати опорки на тема “Лукойл” и обичайната предизборна кал. На пръв поглед има що-годе логично обяснение – коментарите, че “Лукойл” се продава, са изненадали ГЕРБ. Още с прибързаните действия за отмяната на дерогацията Добрев даде повод за съмнения, че има интерес цената на рафинерията да падне, за да я овладее в полза на ГЕРБ чрез подставени инвеститори. 
 

Източници от лагера на Борисов обаче споделят, че причините за гнева му – още от вчера лично, а днес и през „кучето“ Делян Добрев, са съвсем различни. И те се крият в две новини, които останаха в периферията на политическите скандали вчера.

 

“Любимият“ регионален министър на ГЕРБ – кадърът на ПП Андрей Цеков, осветли брутална схема на изборен туризъм, която може да коригира избирателните списъци в регионите, в които традиционно се разчита на купени гласове. Данните, които по принцип по всяко време могат да се вземат от ГРАО, се осветляват за първи път от МРРБ в кабинета “Денков”, със сигурност с подкрепата на премиера, който е наредил проверки веднага след получаване на сигнала. А министър Цеков със сигурност остава в черния списък на ГЕРБ и може да се очакват силни напъни да бъде отстрелян след ротацията.

 

Другата новина, възмутила до бяс лагера на ГЕРБ, е назначаването на независим чужденец за генерален директор на държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура“. Отново от ПП кадър – министърът на транспорта Георги Гвоздейков. Дружеството получи лиценз за оператор на пристанище “Росенец”, което държавата вече си взе, след като концесията на терминала, дадена на "Лукойл", беше прекратена. Без свой човек начело на “Пристанищна инфраструктура”, ГЕРБ не могат да контролират какво се случва там. Разбира се, Гвоздейков ще е следващият за отстрелване след ротацията.

 

А междувременно, ГЕРБ си продължават предизборната кампания основно с удари срещу правителството, в което уж са в сглобка, докато Борисов ръси закани ПП да си мерят приказките.

 

Анализатори коментират обаче, че атаките на ГЕРБ срещу кабинета на ПП-ДБ по-скоро помагат на имиджа на правителството и най-вече на Денков, който търпи най-големи щети именно заради съвместната работа с ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 11049 |20.10.2023 Нарушиха ли Радев и служебното правителство правилата на ЕС заради споразумението с “Боташ”? . 3| 4175 |20.10.2023 Първата хуманитарна помощ за Газа влиза от Египет до дни . 6| 4436 |20.10.2023 Зеленски: Двупартийната подкрепа от страна на САЩ е невероятно окуражаваща за Украйна и армията ни . 2| 7345 |20.10.2023 Румен Драганов за ФрогНюз: Клиентите, които се отказаха да пътуват до Близкия изток, ще загубят парите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads