Реклама / Ads
17| 6011 |07.08.2024 НОВИНИ

Какво се случва по "Тракия"? Бърз поглед в миналото, който сочи, че имаме проблем

.
“Няма ден без катастрофи. Направо ме е страх да пътувам”. Коментари, които звучат по този и сходен начин, ще намерите прекалено лесно както в социалните мрежи, така и в разговори с приятели и познати. Темата е автомагистрала “Тракия”, катастрофата - поредната.
 

В последните дни стана правило да четем новините, че преминаването по “Тракия” е затруднено, да гледаме снимки на километрични тапи, да четем за поредния случай с ранени и жертви. 


ФрогНюз връщаме лентата назад, за да проследим каква беше обстановката на “Тракия” в последните месеци:


3 юни


Километрично задръстване на АМ "Тракия" - на 43-ия км на магистралата Верижна катастрофа затрудни движението. Четирима души са леко пострадали и са откарани в болница за преглед. Сериозно ранени няма.


.


7 юни


Задръстване на автомагистрала „Тракия“ силно затруднява движението. Тапата в посока Бургас е дълга над 15 километра. Движението се извършва само в крайната лява лента. Причината за задръстването е верижна катастрофа, станала на 25-и километър на магистралата. Ударили са се няколко автомобила и един бус.


.

 

16 юни

 

Млад мъж самокатастрофира при 113-и километър. Движението в посока София бе затруднено.

 

Пак 16 юни

 

Автобус и мотор катастрофираха на разклона на пловдивското село Царацово. 

 

23 юни 

 

Тапа на АМ „Тракия“ около 19-и километър в посока София. Имало е лека катастрофа. На 18-и км посока София аварира тежкотоварен автомобил. Заради тези две неща се е образувала 4-километрова колона от автомобили.

 

2 юли

 

Катастрофа при 159 км в посока София причини тапа. Причината за задръстването е сблъсък между 2 тира. Шофьорът на единия тир е в тежко състояние в болница. Магистралата в посока столицата е напълно блокирана вече часове. Трафикът се пренасочва по околни маршрути. Трафикът се осъществява по обходен маршрут по път II-66 и I-8 от пътен възел „Чирпан“ през Плодовитово и Поповица до Пловдив, където на пътен възел „Пловдив – изток“ се включва отново в магистралата.


На същия този 2 юли и екип на ФрогНюз пътува и попадна в голямото обикаляне, последвано от голяма тапа. Как пътувахме седем часа от Бургас до София - четете тук. 


.

 

27 юли

 

Мъж и жена загинаха при катастрофа с мотор. На място е загинал 60-годишният водач на мотоциклета, както е загинала и неговата спътничка, жена на 58 години. Катастрофата е между Чирпан и Стара Загора.


.

 

2 август

 

Тежка катастрофа в посока София - на около 7 км. от столицата. При катастрофата е загинал мъж на 29 години. 58-годишният шофьор, баща на загиналия, е оцелял. На задната седалка са се возели майка с две деца. Те са без наранявания. Тежкотоварните автомобили преминаваха по магистралата, а леките автомобили се пренасочваха при пътен възел "Нови хан".


.

 

4 август

 

Катастрофа и километрично задръстване - три коли са се ударили при км 41 в посока София. Катастрофата е причинила километрично задръстване на магистралата. Движениeтo в посока София се осъществяваше само в активна лента. Въведен бе обходен маршрут само за тежкотоварни автомобили, както следва: по път I-8 от пътен възел „Мухово“ до пътен възел „Ихтиман“ и отново на АМ „Тракия“.


.

.

5 август

 

Затвориха автомагистрала “Тракия” в посока София заради тежък пътен инцидент. Той е станал около 7:51 ч. в района на пътен възел Карнобат (километър 324. Автомобил с бургаска регистрация, управляван от мъж, движещ се в посока Бургас, самокатастрофира, преминавайки през разделителната мантинела, като спира в насрещното пътно платно. Има един загинал пътник от автомобила – 19-годишно момиче от Бургас. При инцидента са пострадали водачът и двете му спътнички. Те са откарани с линейки в Бургас, за да им бъде оказана медицинска помощ. Цялото пътно платно в посока София и частично платното за движение към Бургас бяха обсипани с автомобилни части и остатъци от самокатастрофиралата кола.


.

 

Пак 5 август

 

Нова верижна катастрофа - между три коли в района на Карнобат. Щетите инцидент са само материални, не се съобщава за пострадали. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Зимница“ на АМ „Тракия“ по път I-7 до пътен възел "Петолъчката" по път I-6 Карнобат – Айтос – Бургас.


.


.


.

 

6 август

 

Отново затвориха АМ “Тракия” заради тежка катастрофа на изхода от Бургас, при която загина един човек. Причината за катастрофата е застигане и блъскане на автомобил от микробус поради неспазване на дистанция. Загинала е жена на 62 години , която е пътувала в колата. Ранен е съпругът ѝ, на 68 години, който е шофирал автомобила. Магистралата в участъка кв. "Ветрен" в Карнобат е затворена, като трафикът е пренасочен по стария път през Айтос.


.

 

7 август

 

Поредна за последните дни катастрофа на автомагистрала “Тракия”. Трима пътници са ранени, един от които – тежко. Инцидентът е станал на 142-ия километър в посока София.


.

 

И в допълнение - на 7 юни АПИ обеща лято без ремонти по магистралите към морето. Екип на ФрогНюз обаче седя над час в тапа от планово полагане на асфалт на Траянови врата в посока Бургас на 27 юни - повече, четете тук.

 


.

 

Всеки ден - катастрофа, блокиране на движението, ранени и дори загинали. Това не може би, това със сигурност е сигнал за някакъв проблем по “Тракия”. Въпрос на институционална воля и компетенция е този проблем да бъде идентифициран, а след това отстранен - крайно време е.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 10253 |07.08.2024 „Боташ“ изключи промяна на газовия договор с България и заплаши със „сериозни последици“. Няма отговор . 3| 2243 |07.08.2024 Парламентът задължи здравния министър да увеличи броя на медицинските сестри у нас въпреки пререканията . 18| 7853 |07.08.2024 ББР си върна само 5 млн. лв. от отпуснатия на Гайтански заем за 150 млн. Почти 100% загуба . 10| 2282 |07.08.2024 Тръмп за Тим Уолц: Той е по-лош и от Харис, ще донесе ад на земята

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads