Реклама / Ads
4| 3422 |09.04.2021 НОВИНИ

Калфин: Здраво стискаме последното място в ЕС, да не би случайно да достигнем някоя друга страна-членка

.
Ивайло Калфин Източник: стопкадър, bTV
Много е странно това, което каза днес г-н Дончев, защото миналата седмица стана ясно, че още 6 страни не са внесли плановете си за развитие и България не беше сред тях. Очевидно според ЕК страната ни е внесла плана си. Не е сериозно това, че до края на април ще има някаква голяма промяна.
 

Такъв е коментарът на бившия социален и външен министър Ивайло Калфин, след като малко по-рано Томислав Дончев избяга от отговорност и заяви, че оставя на следващото правителство да приеме Плана за възстановяване.

 

Според Калфин има нужда от много по-мащабен план, който да покаже как ще се изкачим на по-високо равнище. Това обаче не могло да се случи за 5-6 дни.

 

„Средствата ще започнат да идват чак към края на годината, но държавата трябва да бъде напълно наясно и да представи една цялостна картина как за няколко години напред ще направи голям скок. Ние нямаме много ясни отговори в нашия план“, обясни Калфин в предаването „Лице в лице“ по bTV.

 

По думите му можем да вземем средствата частично, но тогава още повече ще увеличим разликата между България и останалите страни.

 

„Ние и към момента сме изоставащи. Имам чувството, че сме се хванали за последното място и много здраво се стискаме за него, да не би случайно да вземем да достигнем някоя друга страна-членка“, обясни той и поясни, че ако не използваме възможността, която ни се предоставя, ще изостанем още повече.

 

Според него на страната ни не е нужно правителство за един ден, а такова, което да има визия, да гледа напред и да даде отговор на редица въпроси, след които: какво правим в енергетиката, как този регион да не се обезлюди и т.н.

 

„Трябва да смеем да мечтаем. Трябва да знаем какво искаме, но не го видях в предизборната кампания. Очаквам да има приятни изненади и сега да се появят някакви експерти, които наистина да са убедителни и да знаят какво трябва да стане в държавата. Парите са средство, просто един инструмент, за да постигнем това, което искаме. ЕС ни дава възможности, не пари. Иначе ние пак ще си лепим стиропор по блоковете, ще си правим пътища, които другата година пак ще поправяме и ще останем последни“, категоричен е Ивайло Калфин.

 

Ексминистърът смята, че посланието на избирателите от парламентарните избори е много ясно.

 

„Те казаха, че искат промяна. Не желаят да виждат познатите лица. Сега отговорност на политиците е да съставят правителство, това е важно. Отиване на нови избори означават нови мъки. Избирателите не трябва да бъдат наказвани с това нещо, защото ще си отмъстят“, смята Калфин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 3249 |06.04.2021 Ивайло Калфин: Нужна е стабилност, нови избори не са вариант . 9| 4925 |19.03.2021 Ивайло Калфин: Срещата във Виена беше театър за вътрешна употреба . 4| 3625 |23.02.2021 Политолог: Не е здравословно да се пречи на един политически проект да се яви на изборите . 21| 5031 |07.02.2021 Ивайло Калфин: И ГЕРБ ще носи отговорност за случая с ОЛАФ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads