Реклама / Ads

 

14| 2825 |09.04.2021 НОВИНИ

Дончев се измъква от отговорност: Оставям на следващото правителство да приеме Плана за възстановяване

.
Томислав Дончев Източник: Източник: БТА
Вицепремиерът Томислав Дончев се измъкна от отговорностите си. Той изненадващо обяви, че няма да внася за приемане от правителството Националния план за възстановяване и устойчивост на България, а ще остави това да стори следващият състав на Министерския съвет.

Той отбеляза , че няма да има нужда от ревизия на документа, защото крайният срок за подаването му на Европейската комисия /ЕК/ е до края на април. Дончев отбеляза, че в момента се работи по версия 3.0, която е в почти пълна степен на техническа готовност с предварителна оценка на въздействието и в голяма степен е съгласувана и договорена с ЕК.

 

"Аз бих имал законовото основание да внеса предложение на МС той да приеме тази версия на плана, след което той да бъде изпратен официално на ЕК. Не съм го направил по една проста причина - не считам, че това е почтено. Това е план, който ще се реализира следващите 5 - 6 години и не е редно едно правителство на края на мандата си да внася плана, макар че той не е правен само от правителството, а в режим на широки обществени консултации", каза вицепремиерът.

 

Той отбеляза, че ГЕРБ ще остави следващото правителство да направи необходимите редакции или, ако счита за необходимо, да разработи нов план.

"Говорил съм с представители на ЕК, те са в състояние да проявят известно разбиране и да удължат крайния срок, за да може следващото правителство да внесе такъв план, какъвто счита за добре. Лично аз считам, че планът отразява необходимия баланс от нуждите на всички сектори в страната, необходимият микс от политики, които да доведат до амбициозните цели, които сме си поставили на европейско и на национално ниво", каза още Дончев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 57| 11677 |09.04.2021 Татяна Дончева: Вчерашното интервю на Хаджигенов предизвика взрив и се наложи разяснение . 17| 6166 |08.04.2021 Татяна Дончева пред Дойче Веле: ГЕРБ попълва и подменя ударно всякакви видове бордове. Трябва да ги спрем . 7| 4438 |05.04.2021 Татяна Дончева алармира, че не се допускат наблюдатели при преброяването . 36| 15874 |28.03.2021 Татяна Дончева: Тече смяна на ръководства на болници. Здравният министър за една година е станал доцент и професор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ