Реклама / Ads
62| 9536 |04.06.2012 НОВИНИ

Калина Илиева: Със средно образование съм

.
Калина Илиева
Илиева се призна за виновна и поиска споразумение. Остап Бендер в пола наричали вече бившата шефка на ДФ "Земеделие". Тя се оказала фалшификаторката на 4 броя документи, с които удостоверявала образованието си в странство.
 

Ексшефката на Държавен Фонд "Земеделие" Калина Илиева призна днес в съда, че е със средно образование. Освен това тя се призна за виновна и поиска споразумение с прокуратурата.
 
Софийският районен съд даде ход на делото срещу Калина Илиева, обвинена, че е изготвила фалшива диплома и отхвърли предложението на защитата на Калина Илиева делото да се гледа при закрити врата, защото изнесените данни по делото щели да засегнат личната й сфера. Председателят на съдебния състав счете, че процесът е публичен.

От прокуратурата не възразяват за споразумение, стига да бъде определено наказание „лишаване от свобода", според прокурора адекватното наказание е 5 г. затвор.

 

Илиева се появи трима адвокати. Сега била безработна, живеела в столичния квартал „Стрелбище”.


Припомняме, че до 8 години затвор грозят ексшефката на ДФ "Земеделие" Калина Илиева, при положение, че съдът приеме вината й за доказана.

Държавното обвинение откри, че самата Илиева е фалшификатор на дипломата си. 4 били фалшивите документи, с които Илиева удостоверява, че е магистър по икономика и комуникации от Висшия институт по техника и икономика в Берлин. От Берлин отговориха, че Калина Илиева не била посещавала лекции и упражнения при тях.

 

Илиева се обвинява, че е изфабрикувала фалшива диплома от чужд университет и че е използвала фалшиви документи за завършено висше образование. Според обвинението тя лично е фалшифицирала подписите на двама немски професори върху свидетелство за завършено висше образование, издадено на 4 октомври 2007г. в Берлин от Професионално висше училище по техника и икономика, за придобита квалификационна степен „Магистър”, по специалност „Икономическа комуникация”.

 

Тя е обвинена и за това, че на 28 ноември 2007 г.  е подала документи за да започне работа в Министерство на образованието и науката и съзнателно е използвала 4 броя фалшиви документи като доказателство, че е завършила висше образование, подвеждайки министъра на образованието: уж диплома за степен „Магистър”,  уж официално удостоверение, издадено на 25 октомври 2007 г., което гарантира валидността на подписите и печатите върху дипломата на Илиева, уж академична справка за успешно положени семестриални и държавни изпити и уж удостоверение за валидността на подписите и печатите върху Академичната справка, издадено също на 25 октомври 2007 г.


Илиева е с мярката за неотклонение  „подписка”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9573 |03.05.2012 Алексей платил за жилище с крадена от Калина кола . 24| 6830 |28.04.2012 Съдят Калина Илиева за 5 фалшификата . 26| 10096 |11.04.2012 Депутатката Калина въртяла афера с министър Московски . 37| 8130 |06.04.2012 Диплома менте прати Калина Илиева на съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads