Реклама / Ads
15| 3584 |14.02.2023 НОВИНИ

Калина Константинова за списъка ”Магнитски”: Притеснително е, че всеки шести там е българин

.
Калина Константинова
Калина Константинова, която е част от Продължаваме промяната посочи в ”Денят започва” по БНТ: ”Чеченски главорези, диктатор от Мианмар са част от списъка ”Магнитски” - и всеки шести там е българин. Санкциите на САЩ показват, че те са събрали доказателства – и то по същата тема, заради която Владислав Горанов беше арестуван миналата година”.
 

Константинова беше категорична, че никъде по света Горанов не може да има банкова сметка, не може да управлява пари и че дори не може да му бъде продадена недвижима собственост, защото никой не иска да се дискредитира, че има взаимоотношения с човек, който присъства в списъка на "Магнитски".

 

Константинова попита: "Къде са отивали парите от двете последователни правителства на Бойко Борисов, в които Владислав Горанов беше финансов министър? Българската прокуратура стои сляпа, глуха, не чува – тези казуси стоят някъде по шкафчетата на Главния прокурор и той отказва да разследва."

 

За Константинова списъкът "Магнитски" не е външна намеса във вътрешната ни политика и вътрешните ни работи, а реакция на "глобалната имунна система". По думите ѝ, САЩ ни казват да се справим с корупцията ни, но и вземат мерки това да не вреди извън България. Константинова напомни, че Великобритания също наложи санкции – на Делян Пеевски и Васил Божков: "Оттук-нататък трябва да осигурим съдебна реформа и правосъдие, не само защото го дължим на българите, а защото нашата ориентация в света е поставена на карта."

 

Константинова изтъкна: "Изключително гладко протича подреждането на листите с Демократична България. Тя каза, че напускането на бившия зам.-земеделски министър Иван Христанов изобщо не е свързано с реденето на листите, защото е станало преди преди обединението с Демократична България.

 

Константинова допълни, че Лена Бориславова не е взела решение дали ще участва в листите. Константинова каза: "Борим се с ДБ да спечелим 121 депутати в следващия парламент." Тя се усъмни и, че БСП ще влезе в следващия парламент, защото в момента се водят "партизански войни в левицата". Константинова наблегна, че всички важни за социалистите политики са били финансирани, след като ПП спрели течовете през НАП - 8 млрд. лв. Що се отнася до местните избори и специално в София, Константинова коментира, че има обсъждане с ДБ и желание за съвместна работа.

 

Константинова обясни, че има факти в политиката и не може по тях да има нюанси – като например кой гласува за съдебна реформа и кой е против. Тя изрази притеснение, че пак гласуваме и на хартия, и машинно - заради възможни манипулации.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 3401 |12.02.2023 От ГЕРБ не приемали включването на Владислав Горанов в списъка „Магнитнски“ като „имиджова щета“ . 20| 9703 |12.02.2023 Таско Ерменков: Хората от БСП, които бяха вкарани в списъка ”Магнитски”, са тясно свързани с АЕЦ ”Козлодуй” . 14| 3648 |11.02.2023 Прокуратурата ще събира информация за новите лица в списъка “Магнитски” . 7| 3544 |11.02.2023 Горанов, Овчаров и новите имена в списъка ”Магнитски” мълчат за санкциите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads