Реклама / Ads
3| 5102 |09.06.2018 НОВИНИ

Калоян Паргов: Димитър Благоев се е борил за неща, които и днес звучат актуално

.
Преди малко повече от 100 години, в царска България, Димитър Благоев се е борил за неща, които и днес звучат актуално – спиране на трамвайната концесия, строителството на общински жилища и срещу корупцията сред чиновниците.
 

Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов в Банкя на тържественото честване на 162-рата годишнина от рождението на Дядото. Акцент в словото си Паргов, който е и председател на групата на БСП в СОС, постави върху един по-малко коментиран аспект от обществената дейност на Димитър Благоев – работата му като общински съветник в София.

„По време на мандата си 1911 – 1915 година той неотклонно защитава интересите на своите избиратели, пледира за достъпен обществен градски транспорт, жилищна политика, всеобщо образование и здравеопазване“, припомни председателят на БСП – София.

„Днес – след почти 30 години дясно управление на София, ние, общинските съветници от БСП, се борим за сходни неща. От всички нас зависи, на следващите местни избори след година и половина, да спечелим доверието на софиянци и да претворим в реална политика това, за което е мечтал основателят на нашата партия Димитър Благоев“, заяви Калоян Паргов.

Според него тази година не може да се говори за делото на Благоев без да се направи паралел с 200-годишнината от рождението на Карл Маркс. Той отбелеза, че Дядото е най–верният български последовател на Маркс. „Той започва политическата си дейност като завършен марксист. И такъв остава до края на живота си - последователен, безкомпромисен и праволинеен“, категоричен бе лидерът на столичните социалисти.

По време на честването Калоян Паргов и председателят на НС на БСП Корнелия Нинова връчиха електронните членски карти на 26 новоприети социалисти, сред които бе и параолимпийката Стела Енева. Новите членове на партията получиха и книгата „Ален мак самотен. Биография на Димитър Благоев“ на Мерсия Макдермот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4445 |03.06.2018 Калоян Паргов: Да помним историята си и да не позволяваме тя да бъде пренаписвана и преиначавана . 0| 5010 |02.06.2018 Калоян Паргов ще бъде гост на 30-ата годишнина на детски хор „Звездици“ . 1| 5320 |31.05.2018 Калоян Паргов: ГЕРБ капитулираха пред аргументите на разума при избора на и.д. кмет на „Младост“ . 0| 4367 |30.05.2018 Калоян Паргов: БСП-София започва информационна кампания за преместване на RDF инсталацията до завода за отпадъци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads