Реклама / Ads
1| 3965 |02.04.2019 НОВИНИ

Калоян Паргов: София прилича на сцена с декори, които прикриват фалшивото управление на ГЕРБ

.
С европейските средства трябва да бъдат решавани проблемите на гражданите, те не са за декоративни ремонти на ремонтите с цел управляващите да си правят пиар и да градят собствен имидж, заяви лидерът на БСП - София.
 

София прилича на сцена с декори, които прикриват фалшивото управление на ГЕРБ в града. Това заяви лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов при откриването на кръглата маса "С мисъл за София", организирана от Градския съвет на Левицата в столицата. На нея присъстваха бивши и настоящи ръководители в София, сред тях и кметът на града (1990-1991 г.) доц. Александър Каракачанов, както и бившият председател на БАН акад. Стефан Воденичаров, акад. Васил Сгурев, акад. Васил Проданов, бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев, депутати и общински съветници от БСП.

 

Заедно с Калоян Паргов дискусията беше открита от бившия министър на културата Георги Йорданов. Присъстваха още бившият областен управител на София Тодор Модев, първият заместник-кмет на столицата до 1990 година Теменужка Теофилова, бившият генерален директор на транспорта Вуто Павлов, бившият кмет на районите "Триадица" и "Левски" Максим Кънев, архитекти, урбанисти и много други строители на София в последните 50 години.

 

"Играта на думи в името на нашата дискусия изобщо не е случайно, коментира Калоян Паргов. - Събрахме се с мисъл за София, за да намерим смисъл за София. При това във време, в което градът ни е разпънат между фалшивите действия и обещания на управляващите и вярата и надеждата на гражданите. София днес прилича на сцена, изпълнена с декори, които прикриват едно фалшиво 10-годишно управление. И съвсем логично маските започнаха да падат една по една. А истинското лице на столицата, което се показва зад тях, никак не се харесва на софиянци. Декоративните ремонти родиха феномени като "ремонт на ремонта", "контрол на контрола", перки на акули, надгробен паметник на площада... А в кварталите, в които живеят две трети от гражданите на София, асфалтът не е сменян от времето на социализма. Градът ни има нужда от осмисляне на бюджетната политика. Нужно е програмно бюджетиране.

 

Важно е повече средства да бъдат отделяни за кварталите. Средствата от европейските фондове трябва да бъдат използвани целесъобразно - там, където наистина има нужда. София не е само центъра. С европейските средства трябва да бъдат решавани проблемите на гражданите, те не са за декоративни ремонти на ремонтите с цел управляващите да си правят пиар и да градят собствен имидж. Гражданите плащат данъци и такси и очакват парите им да бъдат вложени в подобрения там, където те живеят".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3798 |02.04.2019 Паргов: Ремонт на ремонта в центъра, в кварталите - асфалт от соца . 0| 3959 |02.04.2019 Онкоболницата в София ще има суперскенер в края на годината . 0| 3975 |31.03.2019 Фермерски фестивал променя движението в София . 4| 4241 |30.03.2019 ВМРО готви протест пред турското посолство в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads