Реклама / Ads
0| 4188 |25.07.2019 НОВИНИ

Калоян Паргов: Управляващите в Столична община пилеят парите на софиянци

.
Калоян Паргов
Ефективността на разходваните публични средства е не повече от 70%, имаме за 200 милиона лева нематериализирани надежди на софиянци и спестени средства от инвестиции за подобряване на качеството на живот в града, обясни лидерът на БСП - София.

Управляващите в Столична община пилеят парите на софиянци. Освен това не постигат заложените цели и не подобряват средата на живот на гражданите. Този извод направи Калоян Паргов, лидер на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС по време на днешната сесия по повод на внесен Доклад от кмета Йорданка Фандъкова с годишния отчет за изпълнението на бюджета на СО към 31 декември 2018 г.. Той беше приет, въпреки че групата на социалистите не го подкрепи.

 

"Този доклад показва политиката на управляващите в Столична община при решаването на редица проблеми в София, коментира Калоян Паргов. - За поредна година можем да кажем, че касовото изпълнение на бюджета на столицата за 2018 г. не реши нито един проблем. Отсъства програмното бюджетиране, за което ние, от БСП, говорим години наред".

 

Според Калоян Паргов изпълнението в приходната част ясно показва, че общинските съветници от БСП са напълно прави да критикуват управляващите в СО за това, че приходите са занижени нарочно.

 

"При отчитането те се хвалят с преизпълнение на приходната част, обясни той. - Ефективността на разходваните публични средства обаче е не повече от 60-70%. Това означава, че 200 милиона са останали неизразходвани. На практика имаме за 200 милиона лева нематериализирани надежди на софиянци и спестени средства от инвестиции за подобряване на качеството на живот в града. А всички виждаме и усещаме в каква среда живеем. Тя зависи именно от публичните средства, които управляващите в СО са похарчили. Примери има достатъчно - като започнем от най-пресния - ремонтът на Западния парк и се върнем назад през улица "Граф Игнатиев", бул. "Дондуков" и редица други. Всичко това ясно показва, че липсва ефективност при разходването на средствата и контрол. А резултатът, в крайна сметка, е един - управляващите в Столична община пилеят парите на софиянци. Освен това не постигат заложените цели и не подобряват средата на живот на гражданите".

 

Лидерът на БСП - София беше категоричен, че бюджетът, който управляващите в СО отчетоха за 2018 г. на днешната сесия, се отличава от този по време на управлението на Стефан Софиянски само по размера на средствата в него. "Просто 10-15 години по-късно имаме различна финансова среда. По нищо друго обаче не се отличава - нито по съставянето му, нито по отчитането, коментира Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3796 |23.07.2019 Калоян Паргов: Битката за хуманността, солидарността и справедливостта не е приключила . 1| 3992 |11.07.2019 Калоян Паргов: БСП настоява за увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт още през септември . 1| 4085 |27.06.2019 Калоян Паргов посрещна посланика на САЩ Ерик Рубин в централата на БСП – София . 1| 4252 |26.06.2019 Калоян Паргов поиска информация за наводненията в София след пороя в понеделник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads