Реклама / Ads
7| 3163 |25.05.2019 НОВИНИ

Към урните с няколко питиета и мутросъвети кои са ”правилните” кандидати

.
Агитационна бригада...
Делян Пеевски на предизборна обиколка в Белица. Видеото в сайта на телевизия Канал 3 подканя да бъде отворено в деня за рамисъл, когато всяка агитация е забранена. Предупрежденията на ЦИК явно не се отнасят за всички.
 

В същия сайт се мъдрят и предизборни агитационни текстове рекламиращи Пеевски. А на бас, че телевизията на депутата-олигарх няма да бъде глобена за тези „дребни“ прегрешения.

 

И една от патреотичните партии няма да бъде санкционирана, макар из страната да се провежда агресивна кампания на техен кандидат в деня за размисъл. Нма да получим отговор и за произхода на парите обилно налети в агитацията за него. Но пък и едва ли някой ще попита.

 

В Ловешкия, Благоевградския и Врачанския край, в някои селища - не навсякъде - на 24 и 25 май емисари на голяма политическа партия раздават безплатно водка и евтини мезета – почерпка, а не агитация, подчертават…  Споменавам три региона, защото оттам имам информация. Може и другаде да се прилага този "социален" метод за приобщаване.

 

В Областни структури на МВР продължават привикванията на активисти от опозиционни партии – парламентарни и извънпарламентарни. Предлогът е, че се прави инструктаж, но всъщност се отправят предупреждения, внушения и „тънки“ намеци кои е редно да са „правилните“ победители на вота на 26 май.

 

Същата дейност, само че на място, извършват и мутри, представящи се за хора от екипа на известен и дискусионен кандидат за евродепутат. Те безцеремонно предупреждават бизнесмени и влиятелни хора в населените места, че е в техен интерес да осигурят повече гласове за „когото трябва“. Мутрите намеквали дебело какво ще стане с тези, на които им хрумне да се оплачат в ЦИК или МВР. И разбира се сигнали и оплаквания няма, макар местните полицейски представители да са наясно със случващото се.

 

От ЦИК, прокуратурата и МВР както винаги ще реагират, ако бъдат питани изобщо: „дайте доказателства“ и „няма постъпили сигнали“. И ще са прави, защото са взети всички мерки да няма сигнали и оплаквания.

 

След неделя всички институции, отговарящи за изборите, ще рапортуват, че вотът е минал по правилата и по-демократично гласуване не можем да си представим. Няма да има дори намек за мутрите и манипулациите. Щото не е гот да се излагаме пред чужденците. Траенето и замазването на свинщините „градят“ имиджа на България.

 

Петър Николов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4251 |25.05.2019 Евроизборите вече се провеждат в няколко държави . 0| 3843 |31.03.2019 Тестват сирените в няколко града утре . 1| 3985 |25.03.2019 СДС готвят няколко души за двете места в евролистата на ГЕРБ . 0| 3940 |24.03.2019 Кандидат-журналисти в СУ разсъждават по темата „За няколко лайка повече“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads