Реклама / Ads
2| 6839 |02.05.2013 НОВИНИ

Кънчо Филипов, председател на ПП ЛИДЕР: Подкрепяме спорта,но трябва система за развитието му

.
Кънчо Филипов поздравява световния и европейски шампион по борба Александър Томов
„Задължително трябва да се изгради система за развитие на спорта като тя обхване децата от най-млада възраст. Нацията все повече застарява, все повече боледува и е световно известно, че с много по-малко средства за спорт се постига и здрава нация, отколкото да влагаме след това средства за лекуване на хората“.
 

Това заяви председателят на ПП ЛИДЕР Кънчо Филипов, който е водач на листата на партията в Старозагорски избирателен район. Според него и затова ЛИДЕР подкрепя организирането на спортни прояви като „Старозагорските олимпийски надежди“, в която участваха над 400 деца в различни видове спорт.

ЛИДЕР залага в програмата си сериозно място на спортното обучение в образователната система от началото до висшето образование. „Училището, както и университета е мястото, където младите хора, освен да получават образование, трябва да получат и едно здраве, а то най - лесно и удачно се постига чрез спорт“, смята още Филипов.

Той коментира и възможността за данъчни облекчения при инвестиране в спорт.

„Въпросът може да го разгледа от две страни. Първият начин е наистина данъчни облекчения, за да може повече средства да остават във фирмите и от своя страна те да заделят средства за развитието на спорта, а от друга страна ние трябва създадем такава среда за развитието на бизнеса, който да увеличи бюджета ,за да може да се заделят повече средства както за спорт, така и за култура и образование“.
 
Кънчо Филипов добави, че за да се укрепи авторитетът на българския спорт, трябва да се отдели нужното внимание на спортистите прославяли родината.„В нашите програми залагаме механизми за увеличаване на средствата в социалната сфера и това трябва да се отрази върху призванието, което заслужават тези хора, защото малко са хората, които са прославяли родината и те трябва да получат и адекватно признание за своите успехи. Държавата е длъжник и ние наистина трябва да пазим това, което е прославяло родината“, заяви той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5820 |18.04.2013 Кънчо Филипов: Трябва политическа воля, а не потупване по рамото . 34| 6906 |04.04.2013 Подпалиха колата на председател на партия ЛИДЕР . 19| 7088 |18.03.2013 Зам.-председателят на ЛИДЕР за Фрогнюз: Властта и в момента е на гражданите . 18| 8415 |04.03.2013 Димитър Токушев е новият председател на Конституционния съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads