Реклама / Ads
32| 6388 |12.05.2016 НОВИНИ

Кънев: ГЕРБ са като латино трафиканти и африкански човекоядци в посланията си

.
Радан Кънев
Не разбирам какво може да се промени в ситуацията на ДСБ след предупрежденията, които отправяхме, заяви по НТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев. Ние бяхме прави, а на Борисов му се проваля 3-ти опит за мнозинство в този парламент. Предупредих го, че отваря врата към Москва, която няма да може да затвори.
 
За мен обяснението за напускането е, че Първанов и Калфин говориха различни неща, оставката на Калфин е по-скоро дело на Борисов, отколкото на Първанов, защото му е писнало.

В момента ГЕРБ упражнява геополитически рекет върху десницата през министър Москов, за мое най-голямо учудване. Ако има такава теза, тя трябва да дойде от премиера, трябва той да има кураж да каже - или си с мен, или с Путин! Послание "или-или" е или на латиноамерикански наркотрафиканти или на африкански човекоядци, каза той.

Излиза, че путинското мнозинство в българския парламент е от всички, изброени от Москов плюс ГЕРБ, отчете той.

Образът на Нинова като нещо ново, силно, порменящо БСП, се гради от ГЕРБ и от личните медии на Пеевски, които може да са на Борисов с две трети дитирамби за Борисов и една трета за Путин. Колкото СДС тръгна по нов път с Надежда Михайлова, толкова и БСП ще тръгне с Нинова - тръгва към пропастта с 200 км/ч. ГЕРБ живее от плашилото БСП, без нито един икономически успех, реформа, с увеличаваща се корупция при десетгодишна доминация. Българските социалисти не са заплаха за никого, но ГЕРБ си измисля такава в лицето на другарката Нинова, за да има с какво да ни плашат.

Вижте на Цветанов интервютата - навсякъде АБВ е най-добрият партньор, Калфин - най-добрият министър. Сега им остана вариант голяма коалиция с БСП, но БСП е слаба и й правят изкуствено дишане, за да има опция за следващо НС, анализира Кънев.

Провалът на съдебната реформа доведе до каскадна, неудържима политическа криза. Да се вкарва ДСБ в геополитически разговор от хора със съмнителна геополитическа ориентация е скандално, добави той. Да се иска от нас ангажимент за участие във властта е абсурд, отсече той. Не виждам желание, този разговор трябва да бъде поискан от премиера на база на осъзнаване на поредицата от политическите си грешки, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5277 |11.05.2016 Горанов връща Борислав Борисов като шеф в митниците . 3| 4489 |11.05.2016 Юлий Павлов: ГЕРБ ще търси път към левицата . 4| 4407 |11.05.2016 Цв. Караянчева: ГЕРБ ще има свой кандидат за президент . 13| 10134 |11.05.2016 Доц. Маринов: Готви се правителство на „голямата коалиция“- ГЕРБ, БСП и АБВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads