Реклама / Ads
74| 8434 |22.12.2015 НОВИНИ

Радан Кънев: С речта си Доган смаза Местан като лидер

.
Радан Кънев
В момента е ясно, че ГЕРБ управлява с двете проруски партии в България. Всички приказки на Лютви Местан за евроинтеграция рухнаха след речта на напилия се истински лидер на ДПС. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV Радан Кънев.
 
Можем да гледаме по два начина на декларацията на Ахмед Доган. Първият е, че един човек се е напил и е наговорил глупости. Другият е, че ДПС трябва да се върне към старите си корени да обслужва руската мафия и руските интереси, каза още той.

Явно между Доган и Местан има различия. ДПС винаги е била проруска и прослужбите партия. Очевидно е, че и в ДПС, и в ГЕРБ има театър, но има и реални драми. ДПС винаги е обслужвала чужди интереси, но не турски.  Единственото време, когато ДПС обслужваше турски интереси, беше при сближаването между Русия и Турция. Стана ясно, че Местан не е главата на семейството ДПС и от него не зависи нищо, категоричен беше Кънев.

Нито за миг не съм блъфирал с позицията си, че излизам в опозиция. Дали ДСБ ще ме последва или не, ще реши партията. Другата част от Реформаторския блок са жестоко подведени. Историята с Доган доказва какъв избор са взели ГЕРБ.  Аз бях наясно с това от една година. Имах идеята, че с Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще можем да вървим крачка по крачка в правилната посока. 2016 година няма да бъде годината на съдебната реформа., смята лидерът на ДСБ.

През 2016 трябва да погледнем много внимателно какво се случва с икономиката и публичните финанси в държавата.  България е на прага да стане държава, в която не се инвестира и не се откриват работни места, каза още Кънев. 

Винаги съм казвал, че Борисов не ме е лъгал в разговорите. С него разговаряхме и той беше наясно, че нещата не отиват на добре. Когато излязох в опозиция, казах на Румяна Бъчварова, че тя ще е следващата, защото мнозинството водено от Цветанов и ДПС са против нейната административна реформа. Те няма да й разрешат да завърши започнатото, категоричен беше той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4795 |18.12.2015 А. Тренчев: Радан и хората не подават оставка заради пари . 47| 8101 |18.12.2015 Кънев: Държавата ще рухне, финансите също . 32| 6718 |17.12.2015 Р. Кънев: Оставката на Горанов е условие за десни политики . 18| 5400 |16.12.2015 Р. Кънев: ДСБ е готова за дясна опозиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads