Реклама / Ads
18| 6319 |06.06.2019 НОВИНИ

Каракачанов: С F-16 няма да нападаме Русия, изгодната цена за България е 2 млрд. лева

.
Красимир Каракачанов
Достатъчно се наслушах на глупости, че ще купувам американски самолети, за да нападам Русия. Ние започваме да обновяваме нашата изтребителна авиация. Всички други твърдения са демагогия. Чух, че F-16 били нападателни самолети. Все едно ”Грипен” е отстъптващ самолет. Това каза пред БНТ министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
 

Това са несериозни неща. За сделката има една определена граница, която е изгодна. За българия тази цена е 2 млрд. лева. Всичко е въпрос на преговори. Конгресът гласува таван, до който може да се продадат изтребителите. F-16 беше най-добрият и нов самолет в сравнение с другите предложени", обясни военният министър.

 

Той коментира и днешното гласуване за субсидиите на партиите: 1 лев партийна субсидия е емоционална реакция на популизма на Корнелия Нинова. Ние още преди години сме предложили субсидия от 6 лева на глас и граница от 5 млн. лева на година примерно. Очаквам интересен дебат в Народното събрание и очаквам контра предложения от другите партии в пленарна зала. Тази тема дразни обществото, защото хората очакват тези пари да се дават за нещо друго. Трябва да се постигне най-доброто възможно решение и този дебат в НС по темата ще е полезен за демокрацията, посочи Каракачанов.

 

Ллидерът на ВМРО атакува остро и позицията на Волен Сидеров за резултатите от изборите: Синята каска я свалих още миналата година. Аз нямам проблем с никой. Резултатите от изборите са ясни. ВМРО взима 7 пъти повече гласове от "Атака". За мен тяхната реакция е ревност и завиждане. Вместо да ни поздравят и да се замислят защо те не са получили толкова гласове, те ревнуват. Това е себичност. Другият ни колега в коалицията ни поздрави. "Атака" си търсят оправдания и твърдят несериозни неща за купения вот и циганските гласове. Аз до последно исках всички да се явим заедно на изборите. След като това не стана и някои поискаха да се мерим приехме. И обявихме, че ще се явим самостоятелно на изборите като спазваме джентълменско поведение. Ние го направихме това, но "Атака" 40 дни не спряха да плюят и обиждат. Аз няма да ги потърся за разговор. Ако те ме потърсят, няма да откажа да разговаряме. Не сме обсъждали темата за промени в парламентарната група на Обединени патриоти, но може би е неизбежно да го направим" коментира Каракачанов последните неразбирателства в Обединени патриоти.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4183 |31.05.2019 Каракачанов: Продължаваме преговорите за цената на F-16 . 2| 3974 |31.05.2019 Каракачанов: Преговорите за цената на F16 продължават . 22| 10515 |31.05.2019 Борисов: Доверието между мен и Цветанов го няма, не исках Веско Маринов да ми пее по концертите . 5| 4455 |30.05.2019 Според Менда Стоянова няма грешка при определяне размера на партийните субсидии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads