Реклама / Ads
12| 16363 |16.03.2019 АКТУАЛНО

Гротеска! Вместо протестиращите полицаи се самозадушиха със сълзотворен газ

.
Когато пръскаш народа със сълзотворен газ, но не знаеш че има вятър.
На проведения днес протест срещу правителството на ГЕРБ пред Народното събрание се стигна до сбълъци между протестиращите и полицията. Демонстрантите се опитали да пробият полицейския кордон за да спрат движението по бул. ”Цар Освободител”, но без успех. В отговор полицията използвала лютив спрей, който отблъснал протестиращите, но задушил и самите полицаи.
 

Протестът бе организиран в социалните мрежи и се очаква утре да има нова демонстрация от 17:30 ч. Днешното шествие премина през Народното събрание, Министерския съвет и Президентството, след което се отправило към бул. „Витоша” и се върнало обратно към парламента.

 

Протестиращите се обявиха за борба с корупцията, нова конституция и предсрочни избори. Основното им искане обаче бе провеждане на национален референдум за промяна на системата на управление към пряка демокрация.






„Целта на протеста ни е да се съберем достатъчно много и тъй като сме в правото си на обсада на парламента да пробием, при втория си опит полицейския кордон и да достигнем вратите, и то с такъв устрем, че да излезем от другата страна. Ние няма да ги осъждаме, те сами се осъдиха с делата си. В сряда, в 14 ч. ще бъдем достатъчно много повече отсега, за да свършим каквото трябва”, заявява пред БГНЕС Спас Мантаров, който е организатор на протеста.

 

Фейсбук завря от коментари за действията на полицията. В повечето от тях хората осъждат действията на органите за реда , а в други се подиграват на  безслието им, отбелязвайки факта, че полицаите били повече от протестиращите.

 

Може да видите видео от Фейсбук ТУК.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 19790 |24.09.2018 Рашидов: Положението вместо да се влошава, става безнадеждно, ако ще да се сърди премиерът . 2| 10689 |21.08.2016 Проф. Павлов за Фрог: Вместо безлични географски имена на магистралите-исторически послания . 8| 20774 |14.06.2016 Квесторите на КТБ проспаха ”Техномаркет” вместо да върнат дългове на Пеевски . 8| 7490 |19.10.2015 Око на Фрог: Зам.-министър Грудев се скри от протестиращите за гъските и сеитбооборота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads