Реклама / Ads
17| 7472 |10.07.2020 НОВИНИ

Сблъсък на полиция и протестиращи против властта около автобусите с привърженици на ГЕРБ /обновена/

.
Полицията задържа протестиращ
Ескалира напрежението по улиците на София. Граждани от протестиращите срещу управлението на Борисов се събраха около автобусите с хора, с които пристигнаха в София привърженици на ГЕРБ за контрапротест в подкрепа управлението. Много от хората финтираха полицията по заобиколни пътища. при тръгването на един от автобусите бяха хвърлени бутилки с минерална вода, а полицията реагира незабавно.
 

Протестиращите против властта първо целиха тръгващите рейсове, след това наобиколиха спрелите и все още не тръгнали автобуси и се опитваха да влязат в тях..


.

Малко след паметника на Левски протестиращи велосипедисти спираха автобусите на пешеходна пътека. Полицията успя да ги разгони.

 

Разобличихме,  че хората на ГЕРБ садокарани с автобуси от страната, каза пред журналисти една от велосипедистките.


.

Напреженито ескалира ще повече.  Бяха арестувани трима души. Единият от арестуваните е  ритнал полицай. Отведени са с полицейска кола.


.

 

Хаос има и на кръстовището на "Дондуков" и "Раковски". Не спира вербалната агресия между различнитте групи протестиращи. Подкрепящите Борисов са затворени в автобусите.


.

 

В един момента протестиращите  започнаха да скандират "!Убийци!" срещу полицаите, които свалиха каските си.  Бурни викове "Оставка!" бе насочен към кордона с полицаи.

 

 

Ето как изглеждаше паркингът зад народното събрание днес


.

 

 

 

Вжте кадри от протеста на Орлов мост:
.
Снимки: БГНЕС

 


.

.

.

 

Към 21.45 протестиращите от митинга на президента се върнаха обратно, вече пред Министерския съвет, и скандират "Оставка". На площада пред Партийния дом започнаха да се събират обратно разпръснатите няколко лъча на протестиращи. Напрежението беше овладяно на този етап.


Минути по-рано от ГЕРБ направиха изявление от партийната централа и настояха президентът и всички политически лидери, намирали се пред "Дондуков" 2, да поемат политическата отговорност за нападението над симпатизантите на ГЕРБ и замеряните с камъни автобуси.


Освен Румен Радев, от управляващата партия обявиха за съучастници на ултрасите още и Корнелия Нинова, Румен Петков, Христо Иванов, Мая Манолова, Арман Бабикян и други опозиционни политици.


Към 22.00 часа вече и последните лъчове протестиращи - от блокадата на "Орлов мост", се върнаха обратно към Триъгълника на властта.

 


.

От време на време напрежението пред МС ескалира. Младежи хвърлят бутилки по полицаите.  Ченгетата ги избутват с шлемове.

 

Полицейски кордон обгражда Министерския съвет. Протестът продължава....

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9666 |10.07.2020 Полиция пред Сарая на Доган, влизат камиони с пясък . 13| 6012 |09.07.2020 Увеличиха полицията, но ограничиха периметъра на протеста /видео/ . 30| 9835 |09.07.2020 С викове „Гешев е позор“ протестиращите изпратиха прокуратурата от президентството . 12| 6826 |08.07.2020 Блъсканият Ивайло Мирчев: Внасяме сигнали в прокуратурата след сблъсъка ни с гардове на Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads