Реклама / Ads
0| 2694 |23.08.2022 НОВИНИ

Каримански, ИТН: Трябва на преден план да излизат смели за реформа хора, в НС бяха около 10-ина

.
Любомир Каримански
Не е лесно да се оценяват държавните финанси. Трябва да сме креативни в начина за справяне с кризата. Бих призовал за нетрадиционни методи за справяне. Това каза по БТВ финансовият експерт Любомир Каримански от ИТН.
 

За газа - да се предоставя информация на медиите само за публично говорене, защото би попречила за договорите. Трябва да се подхожда национално отговорно. Да се водят нетрадиционни преговори. Трябват нетрадиционни похвати за справяне с кризисната ситуация. Вероятно ни очаква рецесия. 

 

Не само ние сме свалили правителството, трябва да търсим причините във всички участници. Призовавах за отчетност на коалиционното споразумение. Ако това се бе случило, вероятно нямаше да стигнем дотук.

 

Обръщам внимание на протестиращите, да имат единен подход към протеста. Всичко, което зареждаме на бензиностанциите идва от Русия.  Защо няма протест срещу нефта? Тройно повече се използва нефт от газа. Цената не е драстично по-ниска. 


Бих поставил и други въпроси на протестиращите. Нека да се попитаме защо не стартирахме 7-и и 8-ми блок на АЕЦ? И аз съм гневен на действията на Русия. Следващите 5 години няма да са леки за целия свят по отношение на енергетиката. Ще дойде време, в което ще се преоцени цялата политическа система.

 

Трябва на преден план да излизат смели за реформа хора, които могат да дефинират ясна идеология. Тези хора са малцина.  Търсех в НС такива хора и смятам, че са по-малко от 10 човека. Те имат лидерски качества и могат да се нагърбят с реформа. Може да не говорим за партии. 

 

Много е относително това със социологическите проучвания.  Важно е и кой ги финансират. Има НПО-та, които ги финансират. Според нас ИТН ще влезе в парламента. И една от целите ще е да предоставим подход като алтернатива за справяне с отделните кризи, та било то и политическата. Затова трябва нетрадиционен подход. 

 

В момента бихме се коалирали с всички, които мислят в дясното пространство и с прагматични методи на приложение в икономиката.  Разбира се без ДПС и ГЕРБ, както сме обявили.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5060 |23.08.2022 Доц. Иванов пред Фрог: Трябва да очакваме отговор от Москва за атентата срещу Дугина. Вероятно ще засили ударите си в Украйна . 0| 3347 |22.08.2022 Виталий Москаленко: България трябва да даде старото руско оръжие на Украйна . 0| 2863 |19.08.2022 Гутериш: Запорожката атомна електроцентрала не трябва да бъде изключвана . 0| 2847 |19.08.2022 Мартин Димитров: Трябва да се мисли за осигуряване на газа до края на зимата, а не до края на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads