Реклама / Ads
0| 3427 |16.03.2022 НОВИНИ

Кървави спецоперации „под чужд флаг“ в Украйна замисля руското командване

.
„В момента руското военно командване обмисля използването на сценарий с обстрел на територията на Руската Федерация уж от украинска страна. В частност, руските военни планират да атакуват градове на РФ с помощта на РСЗО БМ-21 „Град“, за да обвинят Украйна в нападение срещу цивилното население“, предупреждава известният блогър Александър Коваленко, цитиран от независимата платформа informnapalm.org.
 

Сега Кремъл се опитва максимално да свали от себе си отговорността за обстрела на мирни градове в Украйна и убийството на хиляди цивилни граждани. За да промени информационния дневен ред, Путин е готов да убие десетки, стотици и дори хиляди руски граждани.


Припомняме, че 5 дни преди пълномащабната инвазия в Украйна, на 19 февруари 2022 г., руската пропаганда активно тиражира информацията, че Украйна е обстрелвала територията на Ростовска област на РФ от РСЗО.


На 21 февруари доброволците от международната разследваща общност InformNapalm публикуваха собствено OSINT разследване, което опроверга твърденията на руската пропаганда и посочи ясни факти, че обстрелът по територията на Руската федерация с РСЗО е воден от временно окупираната територия на гр. Луганска област, контролирана от руските въоръжени сили.


Разследването беше преведено на 11 езика, и дори руските опозиционери о разпространяваха активно. От 22 февруари до началната фаза на пълномащабната руска инвазия в Украйна уебсайтът InformNapalm беше подложен на мощна DDos атака, която най-вероятно беше извършена от специалните служби на Руската Федерация, припомнят от платформата.


Този пример показва, че в навечерието на инвазията руските специални служби активно използваха изкуствено създадени предлози и провеждаха операции „под фалшив флаг“, за да обявят началото на „специална операция за демилитаризиране на Украйна“.

 

Сега, когато целият свят видя последствията от безчовечните действия на Руската Федерация, бомбардировките и ракетните атаки срещу мирните украински Харков, Мариупол, Гостомел, Ирпен и други градове, военното ръководство на РФ е готово да даде огромни жертви сред цивилното население не само в Украйна. За пропагандната си картина Кремъл е готов да извърши още кървави операции „под фалшив флаг“, и да унищожи вече руски граждани на своя територия. Руските специални служби са готови, и вероятно скоро ще извършват кървави диверсии и терористични актове, обстрели и убийства, за които ще се опитат да обвинят Украйна и/или „украински националисти“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3394 |20.05.2021 Старт на регистрацията на партиите за участие във вота. Първа бе ПП „Подем“ . 3| 4238 |16.04.2021 Бившият шеф на отдел „Наркотици“ в ГДБОП вече е с мярка „подписка“ . 0| 3108 |15.03.2021 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. „Подуяне“ . 1| 3389 |04.03.2021 След най-кървавият ден за Мианмар - протестите продължават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads